Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Spekulasjonene viste seg å være riktige – Moto Guzzi kommer med en ny og større V7

Guzzi-eiere er lojale førere og bytter sjeldent sin elskelige Guzzi. De selger ikke, de kjøper bra flere! Moto Guzzi har hatt en fin vekst i Norge de senere årene, og da V85 TT kom, tok det skikkelig av.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Tekst: Ole-Andreas Isdahl.

Foto: Moto Guzzi.

V7-serien har også vokst i popularitet, men ble forholdvis hardt rammet av italienernes litt skjødesløse forhold til utslippstall. Merket opplever i disse dager ytterligere utfordringer i Norge på grunn av at Kellox ikke lenger skal være importør for den italienske Piaggio-gruppen! Det er en litt trist kontekst nå når Moto Guzzi feirer sitt 100-årsjubileum med en ny og veldig spennende utgave av V7-modellen.

Moto Guzzi bekrefter nemlig ryktet om at det kommer en ny og større utgave av V7. Nyheten kommer med en motor på 850 cc, 65 hk og hele 73 Nm ved 5000 omdreininger. Det er helt i tråd med det Guzzi-elskerne har ønsket seg. I tillegg til dette får denne modellen nye Kayaba dempere, et fetere bakhjul og et nytt og tidsriktig digitalt instrument.

Som på V85 TT finner du den velkjente ørnen både i frontlykten og i instrumentet, og det er i tillegg til dette gjort flere designrelaterte oppgraderinger med blant annet en ny bakskjerm og lykt.

Fjorårets modell ble hardt rammet av det norske avgiftssystemet, og det er ikke usannsynlig at også denne modellen også bli rammet. Litt synd, for nå begynner det virkelig å svinge av det Moto Guzzi leverer.

For fortsatt å kunne operere i A2-segmentet vil standardutgaven av V7 fortsatt være tilgjengelig og kommer neste år som en jubileumsutgave som ser veldig bra at. Denne versjonen vil ha de gamle analoge instrumentene som for så vidt mange Guzzi-eiere liker.

MC-avisa har vært i kontakt med Piaggio-gruppen for å avklare hvem som overtar importør i Norge, men har ikke fått svar på dette. Ryktene sier at den svenske Piaggio-importøren vil ta over importen til Norge, men dette er ennå ikke offisielt bekreftet.

Annonse
Annonse