Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Sondre «Gekko» Haga signerer avtale med fabrikkteam

Pressemelding, Team Gekkotrial. Den 22 år gamle trialføreren, som er Europamester, Sondre «Gekko» Haga fra Riska i Sandnes, har forlenget avtalen som fabrikkfører for Beta Fatory Team Trial. Sondre har kjørt for Beta Factory Team Trial i 2021 og forlenger nå med et år til. Sondre er i avtalen forpliktet til å kjøre NM, NorgesCup og Nordisk i tillegg til å kjøre VM Trial 2. Avtalen sikrer Sondre tilgang til det beste utstyret samt meget tett oppfølging av Fabrikkteamets mekanikere i treningsperio

Publisert:

Pressemelding, Team Gekkotrial.

Den 22 år gamle trialføreren, som er Europamester, Sondre «Gekko» Haga fra Riska i Sandnes, har forlenget avtalen som fabrikkfører for Beta Fatory Team Trial.

Sondre har kjørt for Beta Factory Team Trial i 2021 og forlenger nå med et år til. Sondre er i avtalen forpliktet til å kjøre NM, NorgesCup og Nordisk i tillegg til å kjøre VM Trial 2.

Avtalen sikrer Sondre tilgang til det beste utstyret samt meget tett oppfølging av Fabrikkteamets mekanikere i treningsperiodene. Og ikke minst transport av sykler og full support på alle VM-løpene. Han har også ypperlig support av den norske Beta-importøren Motorsyklisten AS på alle norske og nordiske løp.

– Samarbeidet med Beta har vært veldig bra i 2021, og jeg er veldig fornøyd med å fortsette det gode samarbeidet et år til, sier Sondre «Gekko» Haga.

Sondre er regjerende Europamester, regjerende Nordisk mester og regjerende Norgesmester både innendørs og utendørs og tok 5.-plass i VM Trial2.

– Jeg burde muligens ikke legge så mye press på meg selv, men i år er målet å bli verdensmester i Trial2 i tillegg til å holde på flest mulig de andre titlene, sier Sondre «Gekko» Haga.

– Målet i år er å vinne VM Trial2 i år slik at jeg kan rykke opp til Toppklassen TrialGP neste år. Da må alle små og store grep tas i bruk. Jeg kommer derfor ikke til å kjøre EM i år. Det er muligens ikke så mange store grep å gjøre i år, men mange småting kan ennå forbedres. Jeg skal gjøre alt som er i min makt for å ta seieren i år, sier Sondre «Gekko» Haga.

Sondre kjører høyeste klasse i alle løp unntatt i VM. Der kjører han nest høyeste klasse som heter Trial2. Det er en offisiell VM senior klasse med motor kubikk begrensning på 300ccm. VM kjøres som en Cup bestående av 9 løp på 6 forskjellige steder, i Europa og Japan.

– I VM Trial2 klassen er det ekstremt jevnt nivå og stor konkurranse, der kanskje så mange som 10 førere er i stand til å vinne enkelt løp. For å kunne rykke opp til VM TrialGP klassen, som er den høyeste, må Sondre vinne Trial2 klassen, sier Manager og Far Martin Haga.

Sondre er i fullt trening i Spania utenfor Barcelona der han sammen med resten av herrelandslaget bor og trener med Adam Raga som er 6. ganger verdensmester.

– På denne tiden av året presser vi oss ganske hardt. For å flytte nivået må vi ut av komfortsonen hver dag, sier Sondre «Gekko» Haga.

Foto: Beta Factory Team.

Annonse
Annonse