Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Sondre «Gekko» Haga på 7. plass lørdag kveld

Foto: Team Gekkotrial

Foto: Team Gekkotrial

Verdensmester Sondre «Gekko» Haga fra Riska kjørte sesongens andre løp på lørdag og kom på 7.plass. Løpet ble kjørt i franske Toulouse. Det var full sal og meget god stemning!

Publisert:

Sist oppdatert: 31.01.2023 kl 14:30

En veldig bra første runde

-På første runden hadde jeg skikkelig godt fokus og gjorde jobben opp mot mitt beste. Jeg var nær ved å fullføre også siste seksjon men da var tiden brukt opp.
Jeg kjører feilfritt i 4 av 6 seksjoner og lå på 5. plass når førsterunden var ferdig. Det er jeg brukbart fornøyd med i dette selskapet, sier Sondre «Gekko» Haga.

Sondre viser at han har nivået
-Den første runden kan han være stolt av. Han er kjempesolid og viser at han kan nulle seksjonene på dette nivået.
Han viser fremgang og det er det aller viktigste, sier Manager og Far Martin Haga.

Andrerunden blir ødelagt av feil
I 2. runden gjør Sondre en feil og faller på en kant i 4. seksjonen og sykkelen går i gulvet.

I dette løpet testet de ut et nytt konsept på 2.runde hvor førerne ikke bare straffes for kjøringen, men også for tidsbruk.

Sondres fall førte til at noe på sykkelen måtte fikses som stjal mye tid, dermed var håpet om en finaleplass ute. Sondre endte på en 7.plass i løpet i Toulouse.

-Det er synd at jeg ikke får vist hva jeg er god for på resultatlisten. Denne gangen ble jeg hindre av tidsbruken på runden min, men jeg ser jeg har nivået inne og føler meg klar til å vise hva jeg kan i X-trial VM i Barcelona om noen uker, sier Sondre «Gekko» Haga

Foto: Team Gekkotrial

Foto: Team Gekkotrial

Arrangøren testet nytt konsept
De tester ut et nytt konsept der andrerunden er en tidskonkurranse og de får tilleggstid i stedet for prikker.

De vurderer å bruke det nye konseptet på X-Trial VM.

- For meg som tilskuer via. live sendingen opplevedes dette som noe forvirrende og vanskelig å forstå hvordan de lå an underveis i 2. runden og totalen.
I tillegg så øker det skaderisikoen betydelig nå en presser opp farten på så vanskelige seksjoner.
Det pågår en diskusjon mellom førere, arrangør og det internasjonale forbundet, der førerne ikke er fornøyde med denne endringen.
Slik jeg opplevde det er det heller ikke bedre for publikum og da forstår jeg ikke hvorfor dette skal være noen god vei å gå.
Vi får se hvordan det ender opp når de kjører første X-Trial VM runde i Barcelona 5. februar, sier Manager og Far Martin Haga.

Ny løpshelg neste helg
- Det er dobbelt løp innendørs i Franske Chambery neste helg. Det er veldig bra å få løpstrening før første X-Trial VM runde i Barcelona 5. Februar.
Det er da det begynner å gjelde, sier Sondre «Gekko» Haga

Annonse
Annonse