Annonse
Annonse
MC-avisa

Sondre «Gekko» Haga på 6.-plass i VM-løpet i Barcelona søndag kveld

Pressemelding, Team Gekkotrial. Den 22 år gamle trialføreren Sondre «Gekko» Haga fra Riska i Sandnes, fjorårets Europamester i trial, tok 6.-plass i søndagens VM løp i X-Trial i spanske Barcelona søndag kveld. Dette var 4. løp av 6 løp i årets X-Trial serie. – Jeg er ekstremt fornøyd med å gå videre til 2. runde i dag. Konkurransen var tøff og seksjonene enda tøffere men i dag klarte jeg å prestere på det nødvendige nivået, sier Sondre «Gekko» Haga.

Publisert:

Pressemelding, Team Gekkotrial.

Den 22 år gamle trialføreren Sondre «Gekko» Haga fra Riska i Sandnes, fjorårets Europamester i trial, tok 6.-plass i søndagens VM løp i X-Trial i spanske Barcelona søndag kveld. Dette var 4. løp av 6 løp i årets X-Trial serie.

– Jeg er ekstremt fornøyd med å gå videre til 2. runde i dag. Konkurransen var tøff og seksjonene enda tøffere men i dag klarte jeg å prestere på det nødvendige nivået, sier Sondre «Gekko» Haga.

Løpet ble kjørt i den Olympiske arenaen Palau Sant Jordi, med kallenavnet "The Cathedral of X-Trial" med plass til hele 17 000 tilskuere.

– For meg er det å kjøre her en skikkelig gåsehud opplevelse. For 10 år siden, 13 år gammel satt jeg på tribunen i hallen her og så på X-Trial VM live for første gang og drømte om at jeg skulle være en av førerne. I dag ble drømmen mine fra den gang virkeliggjort. Helt rått, sier Sondre «Gekko» Haga.

Sondre fikk 21 prikker på 5 seksjoner i runde 1.

– Seksjonene var ekstremt vanskelige og det var ekstremt små feil som skulle til for å få femmere. Jeg lyktes kun med en av seksjonene i denne runden og trodde løpet var kjørt. Men vanskelighetsgraden var så høy at to førere fikk enda flere prikker. Jeg ble nesten litt overasket og superfornøyd med å få to av de andre førerne bak meg, sier Sondre «Gekko» Haga.

Sondre fikk 21 prikker på 5 seksjoner også i runde 2.

– I runde 2. var nivået enda høyere. Det var flere av seksjonene jeg trodde jeg kunne klare men det var bare en av de jeg kom igjennom. Jeg ender på 6 . plass i dag med 2 prikker opp til 5 plassen. Det er ikke stor avstand men i dag er jeg super fornøyd med 6. plass, sier Sondre «Gekko» Haga

Det er nytt X-Trial løp allerede neste helg, i Franske Bordeux 15. april.

– Det blir fjerde helgen på rad med X-Trial løp, men dette er ikke et VM løp. Når jeg har blitt en del av X-Trial VM sirkuset så blir jeg også invitert til en del andre løp sammen med en del av de andre som kjørte her i dag. Det kom litt brått på så jeg skal hjem til Norge i morgen og flyr til Spania igjen på torsdag, så det blir tidenes korteste påskeferie dette året, sier Sondre «Gekko» Haga.

Foto: Portrett; Rune Helliesen, kjørebilde; X-Trial.com/Pep Segales.

Annonse
Annonse