Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Sondre «Gekko» Haga på 5.-plass i verden denne helgen

Foto: X-Trial.com/Pep Segales.

Foto: X-Trial.com/Pep Segales.

Pressemelding, Team Gekkotrial. Den 22 år gamle trialføreren Sondre «Gekko» Haga fra Riska i Sandnes, fjorårets Europamester i trial, tok 5.-plass i fredagens VM runde i X-Trial i franske Chalon sur Saône på fredag. – Sondre «Gekko» Haga har gjort noen veldig gode forbedringer siden sist. Særlig hadde han bedre kontroll på det mentale og i tillegg velger han en strategi som fungerer perfekt for han i dag, sier manager og far Martin Haga.

Publisert:

Pressemelding, Team Gekkotrial.

Den 22 år gamle trialføreren Sondre «Gekko» Haga fra Riska i Sandnes, fjorårets Europamester i trial, tok 5.-plass i fredagens VM runde i X-Trial i franske Chalon sur Saône på fredag.

– Sondre «Gekko» Haga har gjort noen veldig gode forbedringer siden sist. Særlig hadde han bedre kontroll på det mentale og i tillegg velger han en strategi som fungerer perfekt for han i dag, sier manager og far Martin Haga.

– Jeg er veldig fornøyd med å gå videre til 2. runde i dag. Og ikke bare det, men jeg tar 5.-plassen. De fleste av de jeg konkurrerer med i runde 2 i dag har vært mine forbilder så lenge jeg har drevet med trial. Det føles helt rått. Dette var kanon kjekt, sier Sondre «Gekko» Haga.

Sondre fikk 12 prikker på 5 seksjoner i runde 1.

– Seksjonene passet meg bra og jeg klarte å regulere spenningsnivået mye bedre denne helgen. Tre av seksjonene i første runde kjørte jeg nær perfekt. Jeg valgte litt taktisk å bruke mest tid på de seksjonene jeg hadde størst sjanse å komme igjennom, og det var en vellykket strategi, sier Sondre «Gekko» Haga.

Foto: Rune Helliesen.

Foto: Rune Helliesen.

Sondre fikk 14 prikker på 5 seksjoner i runde 2.

– I runde 2. var nivået lagt betydelig opp, og jeg visste at det kom til å bli flere prikker. Jeg kjørte tre av seksjonene ganske bra kontrollert, men de 3 siste ble for vanskelige i dag. Den ene av disse burde jeg greid fint. Men jeg leverer langt bedre i dag enn sist og må si meg veldig fornøyd med det. Det var relativt små marginer opp til 4.-plassen, og jeg må bare hjem å trene mer. Jeg utvikler med stadig og det er det aller viktigste for å bli best i verden, sier Sondre «Gekko» Haga.

– Sondre skriver norsk trialhistorie i dag. Ingen Norske menn har vært i nærheten av topp 5 i verden. Dette er et gjennombrudd for Sondre på det øverste nivået. Nå må Sondre bare fortsette å utvikle seg. Det er det viktigste. Han har et ekstremt godt konkurransehode, og det betyr mye i disse konkurransene, sier manager og Far Martin Haga.

Det er nytt X-Trial VM løp allerede neste helg, i Spanske Madrid 2. april.

– Vi er inne i en travel løpsperiode med VM-løp 3 helger på rad. Det blir lite tid til hvile, nå gjelder det bare å komme seg tilbake til Barcelona for å trene og forberede seg til nytt løp, sier Sondre «Gekko» Haga.

Annonse
Annonse