ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Sondre går for gull

I fjor ble det sølv for Sondre Haga i X-trial. På fredag skal han kjempe om gullet. Pressemelding, Sondre ”Gekko” Haga. Tekst: Petter Klund. Unggutten fra Hommersåk reiser tilbake til innendørsmesterskapet i Nord-Sverige for å ta revansj på fredag. Han har et klart mål i sikte. - Jeg satser på å slå fjorårets resultat, og at det blir topplassering i år, sier Haga. Det å konkurrere inne er veldig annerledes enn det Haga er vant med, både godt og vondt. Det er veldig publikumsvennlig, da a

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I fjor ble det sølv for Sondre Haga i X-trial. På fredag skal han kjempe om gullet.

Pressemelding, Sondre ”Gekko” Haga. Tekst: Petter Klund.

Unggutten fra Hommersåk reiser tilbake til innendørsmesterskapet i Nord-Sverige for å ta revansj på fredag. Han har et klart mål i sikte.

- Jeg satser på å slå fjorårets resultat, og at det blir topplassering i år, sier Haga.

Det å konkurrere inne er veldig annerledes enn det Haga er vant med, både godt og vondt. Det er veldig publikumsvennlig, da alt skjer på et sted og at det er stor mediedekning rundt arrangementet.

- Det blir veldig stas å være med i et mesterskap som vennene mine fra Hommersåk kan følge med hjemmefra, sier Haga ivrig.

Innendørsløypene byr på flere utfordringer. Først og fremst er det kunstige hindre. Det deltagerne kan forvente seg er betong, steiner og konteinere. Løypene krever at du er god til å hente deg inn etter hver eneste seksjon, og utnytter pustepausene dine. Det er små marginer mellom de øverste plasseringene.

- Taktikken min for å gå helt til topps blir egentlig å klare å holde fokus gjennom hele mesterskapet, sier Haga.

Godt forberedt

Tidligere i vinter var Haga flere turer i Spania for å trene frem mot årets sesong. Der fikk han mer mengdetrening enn noen gang før.

- Jeg føler meg godt forberedt foran årets sesong. Jeg begynner nå å nærme meg nivået til de kjørerne som i utgangspunktet skal være bedre enn meg, forteller Haga.

Kort tid etter denne konkurransen venter både EM og VM for Haga. Han mener selv at X-trial er en god kartleggingstest.

Viktig for selvtilliten

X-trial er et internasjonalt mesterskap, og kan for mange fungere som et oppkjøringsløp. For Haga er det viktigste å bli trygg på sin egen kjøring.

– Det vil bli en pekepinne på hvordan jeg ligger an med kjøringen min og bygge selvtilliten min, avslutter Haga.

Om du ikke befinner deg i Skjellefteå, der mesterskapet skal foregå, kan du følge med på den svenske kanalen SVT på fredag.

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse