Annonse
Annonse
MC-avisa

Skandinavisk Motorsykkel Center AS – Friskt initiativ på Magnor

Med Glenn Tjeldnes i spissen er Skandinavisk Motorsykkel Center AS (SMC) i ferd med å etablere seg i Furumoen 51 på Magnor. Åpningen er satt til 1. april 2021.

Publisert:

Sist oppdatert: 19.11.2020 kl 09:58

Tekst: Jarl Hole.

Foto: Glenn Tjeldnes.

Et moderne verksted er under oppbygging hos SMC. Her er mekaniker Kenneth i full sving.

Bygningen som huser firmaet ligger på høyre side av Rv2 i retning Sverige og Charlottenberg og bare noen steinkast fra riksgrensen. Mer skandinavisk kan det knapt få blitt, selv om det er et stykke til Danmark som sammen med Sverige og Norge regnes som de skandinaviske landene.

Egen lakkavdeling hører med.

Den store åpningen av SMC er planlagt til 1. april, og det er ikke ment som aprilsnarr. Det eneste som kan forpurre åpningen er Covid-19-pandemien, og den er det ingen som rår med for øyeblikket. Men før den offisielle åpningen er det mye som skal på plass, blant annet verksted og kafé og en utstilling med ikke mindre enn 150 motorsykler fra tidsepoken 1902–1980. Glenn Tjeldnes opplyser at utstillingsobjektene dels vil være eid av personer med tilknytning til SMC og dels basert på innlån fra samlere i Skandinavia. Forøvrig vil utstillingen bestå av et gammelt verkstedmiljø à la 1930 og en scene fra de hasardiøse og livsfarlige «boardtrack»-løpene som var populære i USA i perioden 1910–1930.

Ungdommen i Magnor skal også få sitt med egen «mekkeklubb».

SMC tar også sikte på å tilby utleie av klassiske motorsykler, og vil etablere et moderne og velutstyrt verksted med lakkeringsavdeling hvor du kan komme med din sykkel og få utført service, reparasjoner og ombygninger. Sist, men ikke minst vil SMC starte «mekkeklubb» for ungdommer. Et svært prisverdig initiativ etter vår mening.

Et gammelt verkstedmiljø à la 1930 bygges opp i utstillingsområdet.

Det er en stor og ambisiøs satsing Glenn Tjeldnes og SMC har dratt i gang på Magnor. Tilsvarende miks av tilbud og aktiviteter kjenner vi ikke til andre steder i landet. Merk av 1. april 2021 i almanakken, så møtes vi på Magnor for å være med under åpningen.

Annonse
Annonse