ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Skal du nordover på MC i sommer?

Hvis du skal så langt nord som til Tromsø, er det nesten helt nødvendig å kjøre disse to nasjonale turistvegene hjemover. Du kan selvfølgelig kjøre de oppover

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Hvis du skal så langt nord som til Tromsø, er det nesten helt nødvendig å kjøre disse to nasjonale turistvegene hjemover. Du kan selvfølgelig kjøre de oppover også.

Tekst og foto: Edvart Fjære.

Jeg kjørte fra Tromsø. Du kjører først over Kvaløya, som ikke er turens høydepunkt, men flott natur rundt deg har du her også.

En fergetur må til (sjekk fergetider), Brensholm–Botnhamn på Fv 862.

Du starter nå på Senja, her er det helt strålende veier og en fantastisk natur. Du sitter og kjører med halvåpen munn, jeg anbefaler helhjelm.

Mange sier at Lofoten er flott, det er jeg enig i, men Senja har liksom alt. Flotte strender og flotte fjell.

Du må ta en ferge over til Andenes, og da begynner et nytt eventyr. Veien som er en nasjonal turistvei, den også, snor seg nedover Andøya. Det er aldri slutt på flott utsikt. Veien innbyr til god fart i svingene, men det er en del husdyr langs veien.

Denne flotte dagsturen som jeg kjørte, endte opp i Svolvær. Hvis du virkelig skal toppe det hele, bor du på Nusfjord Artic Resort, dette er Norges best bevarte fiskevær.

Kart over denne ruta:

Om MC-avisas kåring av Norges Nasjonale Motorsykkelveier:

Vi bor i et fantastisk land, med nydelig natur og mange veier nesten lagd akkurat for oss motorsyklister. 2020-sesongen er sommeren som de aller fleste av oss må kjøre MC i eget land. MC-avisa ønsker å benytte muligheten til å kåre Norske Nasjonale Motorsykkelveier. Dette gjør vi i samarbeid med De Historiske Hotel & Spisesteder.

Vi vurderer etter følgende kriterier for nominasjon av Norges Nasjonale Motorsykkelveier:

- Veien eller ruta som legges opp bør tilsvare en liten dagstur.

- Veien bør kunne kjøres med alle typer motorsykler.

- Veien bør gå gjennom naturskjønne områder, og det bør være utsiktspunkt og severdigheter som er verd å stoppe ved.

- Veiene bør oppleves som morsomme å kjøre, på en slik måte at kjøringen både er rytmisk og underholdende.

- Nevn et eller flere av De Historisk Hotel & Spisesteder som ligger langs veien, (dersom dette finnes). Oversikt over disse finner du på www.dehistoriske.no).

- Dersom veien i tillegg har andre grunner i tillegg til overnevnte, ber vi om at du også beskriver dette. Legg gjerne ved bilder og kart.

Ruteforslag sendes til: foto@mc-avisa.no innen 1. august.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse