Vi tester NYE 1290 Super Adventure SKTM har virkelig forbedret sitt skarpeste våpen i den store adventureklassen. Det virker nesten som de har tryllet i forhold til det gamle eksemplaret. Nå etter et par dager på veien, er det vanskelig å slutte å smile.


Tekst: Kyrre Hagen.

Foto: Kyrre Hagen/Tom Flateby.


Endelig er testsesongen i gang, og jeg var ikke lite spent da jeg hentet ut den splitter nye KTM 1290 Super Adventure S på Mrexx Motor i Drammen tirsdag formiddag. Jeg ble imponert omtrent idet jeg tok i sykkelen. Mats Wike Runningen, daglig leder på Mrexx, var veldig spendt på hvordan jeg ville oppleve den splitter nye sykkelen.Etter to dagers testkjøring kan følgende slås fast:

Oppgraderingen av chassiset forbedrer vektfordeling og kjøreegenskapene. Den omarbeidede rammen gir lavere setehøyde, og sykkelen, som ser massiv ut, kjennes lett sammenlignet med forrige modell. Mye av dette skyldes den nye og lave 23 liters bensintanken som går ned på sidene omtrent som på 790/890-modellene. Dette er for så vidt en gammel konstruksjon fra KTM, dette ble jo også brukt på 950 og 990 Adventure-modellene.Det er ingen tvil om at dette er en 1290. Den karakteristiske fronten er lett å kjenne igjen. I tillegg til at hele chassiset er nytt, er ny flott TFT-skjerm på plass, og sykkelen har fått adaptiv cruisekontroll i tillegg til ny og omarbeidet elektronikk. Bryterne er også nye og fungerte veldig fint.Jeg fikk testet sykkelen på støvet vårveier, men fant heldigvis tørre, fine veier som jeg kunne utfolde meg på. Motoren i 1290en er jo bare til å le av. En herligere følelse finner du nesten ikke maken til på en motorsykkel. Jeg kommer til å smile ei uke. Kort fortalt er dette den ultimate høy-ytelses-eventyrsykkelen.


Full test kan du etter hvert lese i MC-avisa.

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Desmodromene-nettbanner-apr22_2.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Quad lock.png
Halvarssons_Mcavis_198x198px.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD Banner-mca-mar22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg