Trygg MC!Trygg MC har avholdt sitt årlige kurs på Rudskogen, med over 70 påmeldte. Strenge koronaregler og god orden i rekkene gir mulighet for å oppleve det som mange mener er årets herligste eventyr – å få brekke skikkelig ned i svingene, under kyndig veiledning av proffene.


Tekst og foto: Tore Huseby.


Historikk:

Trygg MC er en ideell organisasjon som har det å arrangere sikkerhetskurs en gang i året som sin primære aktivitet, og da på Norges riksanlegg for motorsport, Rudskogen. Det hele startet med en sammenslutning av tre karer som heter Jan Petter Lyng, Nils Aage Tangvald og Arnt Sivertsen. Disse fikk etter hvert med seg noen folk fra MC-klubber, politiet, kjørelærere og Statens Vegvesen til arrangement der man læret å kjøre på en parkeringsplass utenfor vegvesenet i Skien, kan Nils Aage Tangvald fortelle.


Instruktører: Caroline Olsen, Terje Bredal og Ole Bjørn Plassen

Etter hvert vokste prosjektet, og de siste tolv årene har man leid hele Rudskogen for å avvikle kursene på en sikker og trygg måte. Rolf Kåre Valderhaug, som er tidligere racingfører, bidro sterkt til at ekte banekjøring kom i gang – han mente at det var både best og tryggest.


MC-avisa intervjuer i tur og orden instruktører og deltakere, og det ser ut til at alle er glade for flott kurs, fint vær, gode instruktører og ivrige deltakere.


Kurset koster 1500 kroner, og det legges ned mye gratisarbeid for å få dette til. Alt for å få ned ulykkesstatistikken på norske veier.


Kanskje du vil være med til neste år? Sjekk Trygg MC på Facebook for mer informasjon.


I neste utgave av MC-avisa kommer en lengre sak om Trygg MCs historie, så følg med!


Og vi er i gang!
Pause må man ha.
Deltaker Rune Gustavsen.

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Desmodromene-nettbanner-apr22_2.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Quad lock.png
Halvarssons_Mcavis_198x198px.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD Banner-mca-mar22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg