Sondre «Gekko» Haga tar pause i X-Trial-sesongen på 8.-plassPressemelding, Team Gekkotrial. Den 22 år gamle trialføreren Sondre «Gekko» Haga fra Riska i Sandnes, fjorårets Europamester i trial, tar pause i X-Trial VM-sesongen på 8.-plass. De har nå kjørt 4 av 6 løp i årets X-Trial serie. Det er nå pause frem til høsten når de to siste løpene skal kjøres i årets innendørs VM-serie. De to siste løpene går i Andorra 8. oktober og i Frankrike 21. oktober.


– Jeg er godt fornøyd med å gå videre til 2. runde i to av de 4 løpene. Det er bare 5 poeng fra min 8.-plass og opp til 5.-plassen, så det er alle muligheter til å klatre med litt god kjøring på høsten. Jeg føler at jeg har fått etablert meg på dette nivået og vist at jeg kan være med å krige om plassene i den ekstremt tøffe konkurransen, sier Sondre «Gekko» Haga.


– Sondre kjemper bra med de aller beste i verden. Han har blitt en del at verdenseliten gjennom løpene hittil i sesongen og på den måten blitt mye tryggere på seg selv i disse situasjonene. Han har fremdeles mye å lære og kan ikke forvente pallplasser i dette tøffe selskapet ennå. Han må bruke tid til å etablere seg. Resultatene kommer etterhvert, sier manager og far Martin Haga.Nå skiftes fokuset over på utendørssesongen.


– Det første utendørsløpet i år er dobbel NorgesCup i Oslo den 14.–15. mai. Første utendørs VM-runde er ikke før 11.–12. juni, så vi har ennå en god treningsperiode foran oss. Det tar bare noen dager å omstille seg fra X-Trial til vanlig utendørs trial, men det er en del andre teknikker vi setter fokus på for å forberede oss til utendørsløpene, sier Sondre «Gekko» Haga.


Resultater X-Trial VM:

www.x-trial.com/en/results.html


Foto: Rune Helliesen (portrett) og X-Trial.com/Pep Segales (kjørebilde).

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Sena hjelmer.png
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD-Banner-mca-jun22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg