Sondre «Gekko» Haga snakker åpent om sin DiabetesPressemelding, Sondre «Gekko» Haga.


Den 22 år gamle toppidretts utøveren som er Europamester og topp 10 i verden i motorsykkelsporten trial, er diabetiker. Han har hatt Diabetes 1 siden han var 5 år.


– Jeg har ikke snakket om dette i det offentlige rom før. Det er ikke det at jeg er flau eller redd for å vise at jeg har diabetes. Men for meg så er diabetes en helt vanlig ting i livet mitt, og føler ikke det første jeg trenger å si til folk er «jeg har diabetes», sier Sondre «Gekko» Haga.


Sondre har hatt diabetes så lenge at det for han ikke har vært på noen annen måte.


– Jeg fikk diabetes når jeg var 5 år gammel, og det har blitt en helt vanlig del av hverdagen min. Det å ha diabetes og drive med toppidrett har aldri vært en hindring. Tror mer det har utviklet meg som utøver og person, sier Sondre «Gekko» Haga


Er glad for å kunne være et godt forbilde

– Jeg har opplevd mye, og møtt mye folk. Men noe av det jeg setter aller høyest er når folk kaller meg et forbilde, og at jeg har hjulpet dem med å se at ting er mulig selv om du har diabetes, sier Sondre «Gekko» Haga


Ønsker å bidra med noe positivt

– For meg så har utvikling av utstyr og måleapparater gjort det mye enklere for meg å håndtere diabetesen, spesielt sammen med idrett. I den anledning så ønsker jeg å gi litt tilbake, som takk for en enklere hverdag til meg selv og alle diabetikere ute der. I år så skal 10% av «Gekko kalender» -salget gå til diabetesforbundet. , sier Sondre «Gekko» Haga


Sondre er i Norge for å ta Booster dose vaksine og feire jul

– Det er godt å være hjemme og få litt forandring. Det blir ekstremt mye trial fokus når jeg er i Spania. Det blir litt mer fysisk trening og litt mindre trial de neste ukene. Og masser av mammas gode julemat, sier Sondre «Gekko» Haga


Foto: Team Gekkotrial.

www.facebook.com/Gekkotrial

Instagram: sondregh

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Sena hjelmer.png
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD-Banner-mca-jun22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg