Norsk Motor Import henter inn bransjens første kvinnelige produktansvarlig for motorsykkel


Emma Lundin, produktansvarlig for Kawasaki hos NMI.

Pressemelding, Norsk Motor Import:


Mandag 4. oktober 2021 – Kawasakis nye ansikt utad i Norge er Emma Lundin (33). Lundin får ansvar for Kawasaki Powersport produktene som innbefatter motorsykkel, ATV (terrengmotor-sykkel/All-terrain vehicle), UTV (kjøretøy modifisert for å frakte utstyr utenfor allfarvei/Utility terrain vehicle) og vannscooter. Kawasaki importeres til Norge av Norsk Motor Import AS (NMI) med hovedkontor i Førde og avdelingskontor i Oslo. Her tar hun over stillingen fra Kristian Østbye som går av med pensjon etter 45 år i bransjen.


– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang og vil gjøre mitt ytterste til å fylle Kristian Østbye sine sko, sier Emma Lundin, produktansvarlig Kawasaki hos NMI. Kawasaki er et av landets sterkeste merkevarer innen MC-markedet.


MC-markedet vokste med hele 12,17 prosent i pr. 31. september, målt mot samme periode i fjor. I år har Kawasaki vært i utsolgt posisjon store deler av året, samtidig som det har vært Covid-19 utfordringer å få nok mc-er, ATV, UTV og vannscootere til Norge. Norsk Motor Import AS har 18 ansatte og omsatte for 120 millioner i 2020.


Emma Lundin sammen med Kristian Østbye som går av med pensjon etter 45 år i bransjen.

Emma Lundin kommer fra Bank Norwegian der hun har jobbet med markedsføring og kundekommunikasjon. Videre har hun tidligere hatt diverse salgs- og kundeservicejobb. Hun har studert økonomi, PR og kommunikasjon med spesialisering i merkevarebygging på Handelshøyskolen BI.


– Vi hadde nærmere 100 søkere til stillingen og gleder oss nå til at Emma Lundin tar fatt på oppgaven, sier Steinar Sandbye som er salgs- og markedssjef hos NMI AS.


Motorgleden våknet i henne når hun som 10 åring fikk sitte bakpå sin fars Kawasaki GPZ900. Interessen har hun beholdt til voksen alder og hun tok MC-førerkortet i 2013.


– For å komme seg raskt frem til studiene på BI og senere jobb i Oslo ble motorsykkel et naturlig valg for å slippe å stå i kø i timevis, sier Emma Lundin. Den første sykkelen var en Kawasaki Ninja 250 og har siden hatt en rekke motorsykler fra forskjellige produsenter.


– Å få muligheten til å jobbe med Kawasaki som merkevare er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg har et grønt hjerte som banker, sier Lundin med et smil.På fritiden driver hun med roadracing, som er banekjøring med uregistrerte kjøretøy. Hun tok kurs og fikk lisens hos Norges Motorsportforbund i 2019. Når hun ikke trener selv er hun gjerne med som instruktør på førerutviklingskurs. Hun elsker miljøet og den unike stemningen som er på og rundt banen og har blant annet deltatt som instruktør på de to første kjørekursene i Norge for kvinner, i regi av WIMA – Kvinner med interesse for MC i Norge.


– Det blir en god del turer på flotte svingete veier i Norge med motorsykkel i løpet av sesongen, og ferier tilbringes helst på en racing bane sammen med familien, forteller Emma Lundin. Hennes samboer kjører også sykkel og konkurrerer i roadracing klassen Superbike. De møttes via MC-miljøet og har to barn sammen.


Kawasaki Jet Ski Ultra 310LX.

– Kawasaki har et enormt potensial og jeg ser frem til å skape et godt samarbeid med våre forhandlere og brukerne av Kawasaki MC, ATV, UTV og vannscootere. Markedet er stort og sammen kan vi nå ut til en større kundegruppe og fokusere på å levere førsteklasses service- og kvalitet, sier Emma Lundin.


– Jeg håper at bransjen er klar for litt nytenkende og innovative ideer. Sammen med vår markedskonsulent Camilla Tangen Jenssen skal vi lage masse moro som et sterkt kvinne-team hos Kawasaki-importøren Norsk Motor Import, sier Emma Lundin. Hun er opprinnelig fra Sverige og bosatt med samboer og to barn på Lillestrøm.

Norvegia-ShuberthC5-footer-V2.png
Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
pre-C5 (200 x 200 px).gif
HDOSLO_MC-Avisa_200x300_org.jpg
Spedd Triple RR 198x300 October.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Rovik-MC---Web-banner-198x198pix-jul21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-jun21-CBP.jpg
Norvegia-ShuberthC5-dx-V2.png
Norvegia-ShuberthC5-sx-V2.png
Norvegia-ShuberthC5-sx-V2.png
Norvegia-ShuberthC5-dx-V2.png
Norvegia-ShuberthC5-dx-V2.png
Norvegia-ShuberthC5-sx-V2.png