Husqvarna tar første steg inn i elektrisk mobilitet-verdenen med E-Pilen ConceptHusqvarna Motorcycles har vist frem E-Pilen Consept, og dette skal være den første av mange nullutslipp-kjøretøy fra den østerriksk-eide produsenten med svenske aner.


Tekst: Anders Eidevik.

Foto: Husqvarna Motorcycles.


Designet på E-Pilen Consept er, som navnet tilsier, inspirer av motorsykkel-smykkene Vitpilen og Svartpilen. Men noen ytelsesmaskin er det ikke snakk om – her er det urban mobilitet som gjelder. Maks ytelse er oppgitt til å være 8 kW (10,9 hk), mens rekkevidden skal være 100 km. Husqvarna sikter seg med andre ord inn på ungdommen og urbane pendlere.Husqvarna sier at de med denne og kommende elmotorsykler både ønsker å utvide utvalget for eksisterende kunder, samtidig som de ser for seg å nå et helt nytt publikum.– Dagens utvalg av gatesykler fra Husqvarna Motorcycles er allerede kjent for å være progressive, smarte, dynamiske og designorienterte. Dette er verdier som også vil prege E-mobilitet-modellprogrammet, og E-Pilen Concept er et tydelig "statement" på denne intensjonen, skriver Husqvarna Motorcycles i en pressemelding.Husqvarna oppgir at de vil satse på utbyttbare batteripakker, en løsning som kan hoppe bukk over ladetid-problematikken ved elmotorsykler. De ønsker også å øke andelen forhandlere i urbane områder.


Utviklingen av flere E-mobilitetkjøretøy med svenske aner har kommet langt, og Husqvarna sier at de har mye spennende å vise frem i nær fremtid. Det blir spennende å se hva mer som kommer, og om nye kundegrupper med dette vil finne veien til et liv på to hjul.

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg