Førerutviklingskurs for hverdagsmotorsyklisten på flystripa i Fyresdal og Straand Hotel

Pressemelding, Straand Førerutvikling.


Norges viktigste MC-HUB – Alt klart for førerutviklingsarrangementet for hverdagsmotorsyklisten helgen 27. til 29. mai. Her blir det muligheter for personlig veileder under kjøring på vei og kjeglekjøring på flystripa i Fyresdal. Kjøringen avsluttes med en hyggelig HubRiding-tur!


Trond Olsen (t.h.) og Lars Arne Straand er klare for arrangementet.

Vrådal/Telemark – 15. mai 2022 – Det historiske hotellet Straand Hotel i Vrådal jobber kontinuerlig med innovasjon og produktutvikling for motorsyklister og gjester med interesse for classic-car og sykkel. I år lanseres et nytt årlig arrangement med fokus på førerutvikling i tett samarbeid med ildsjeler innen trafikksikkerhetsarbeid og førerutvikling i Norge. Helgen 27. til 29. mai blir det et førerutviklingsprogram for hverdagsmotorsyklister på Straand hvor vi starter med personlig veiledning allerede på kjøreturen på vei til flystripa i Fyresdal hvor vi skal gjennomføre en del øvelser for å bli tryggere på sykkelen. Vi avslutter dagen med en HubRiding tur før oppsummeringen skjer på takterrassen på Straand Hotel.


Lunsj på flystripa under forbredelsene.

5. generasjon

I 2020 utviklet Lars Arne og Katrine Straand som 5. generasjon drivere av Straand Hotel sammen med et knippe nøkkelpersoner i MC-miljøet, HUBriding-konseptet som tilbyr 14 herlige dagsturer for motorsyklister med hotellet som base. Konseptet som promoteres på nettsiden www.hubriding.no ble svært populært og skapte en helt ny sosial arena for motorsyklistene med kjøreglede og flotte naturopplevelser i Telemark som hovedingredienser. I dag er konseptet nasjonalt, 20 hoteller i De Historiske Hotel og Spisesteder satser strategisk sammen med Straand på denne målgruppen med stor suksess.


Sara Straand klar for førerutvikling.

Skysstasjon med fokus på MC

– Konseptet som vi utviklet gjennom koronapandemien har gitt oss på Straand Hotel i Telemark nye vekstmuligheter med base i våre lange tradisjoner som skysstasjon. Hotellet legger svært godt til rette for flotte opplevelser på motorsykkel i en region som har mye å by på av kultur- og mattradisjoner, sier Katrine Straand som er hotellsjef på Straand Hotel.


Telemark har hatt fokus på trafikksikkerhet lenge

– Telemark har lange tradisjoner hvor førerutvikling har stått i fokus, det er mange som kjenner godt til trafikksikkerhetsdagene for MC som har vært arrangert på med stor suksess på Geiteryggen, sier en engasjert Trond Olsen som er koordinator for arrangementet. Vi er svært glade for at vi nå har fått på plass et opplegg hvor vi også tilbyr en sosial ramme, det gjør at vi kan nyte hverandres selskap med fokus på MC gjennom hele helgen.


Engasjerte instruktører i full sving med kurs.

Programmet for Førerutvikling for alle hverdagsmotorsyklister 27. til 29. mai

 • Avreise fra Straand Hotel mot Fyresdal kl 08:30 lørdag morgen

 • Evt. oppmøte Fyresdal flyplass 09:15 for de som ønsker å møte direkte på flystripa

 • Tildeling av personlig veileder som skal følge deg gjennom dagen ved oppmøte

 • Personlig veiledning for de som ønsker det på vei mot Fyresdal

 • Øvelser på flystripa i Fyresdal (lukket område)

 • Nødbremsing

 • Unnamanøver

 • Motorsykkelkontroll i lav fart

 • Serpentinerkjøring (kjegler)

 • Garasje-vending

 • Blikk- og sikt-trening

 • Turkjøring i gruppemønster

 • Det blir mulighet for kjøp av den nye Straand MC-lunchpakken i felles lunchpause med varm og kald drikke til

 • Turkjøring tilbake til hotellet i grupper med veileder for de som ønsker det. Let’s Hub It!

 • NB! Vi forholder oss til Veitrafikkloven og alle øvelser er utføres innenfor denne rammen

– Jeg synes det er veldig morsomt at vi får et nytt trafikksikkerhetsarrangement i Vest-Telemark basert på det arbeidet vi har gjort i Grenland over mange år. Hele arbeidsgruppa som har utviklet arrangementet på Straand gleder seg til en helg hvor vi setter søkelys på hverdagsmotorsyklistens mulighet til å bli enda tryggere på egen motorsykkel, sier Jan Petter Lyng som er sentral i arbeidsgruppa og en av initiativtagerne til de mangeårige trafikksikkerhetsdagene på Geiteryggen.


Eddie Mathisen fra Førerutvikling.no.

Førerutvikling.no og lokale instruktører kommer

Eddie Mathisen som er brennende opptatt av sikkerhet for motorsyklister stiller med instruktører og utstyret som trengs for å arrangere øvelsene på flystripa. Eddie driver virksomheten Førerutvikling.no hvor førerutviklingskurs for gatemotorsyklister er fokus.


– Motorsyklistene kommer på våre kurs og arrangementer for å bli en bedre fører. De blir tryggere på sin egen kjøring, og vi legger opp til øvelser under trygge forhold uten hindringer som skaper en god arena for læring og mestring. Vi tar også med bussen vår, med scene og lydanlegg, for å skape den rette stemningen rundt arrangementet i Fyresdal, forteller Eddie Mathisen som også er sentral i arbeidsgruppa for Straand Førerutvikling. I tillegg til teamet til Eddie blir det lokale instruktører fra Telemark med erfaring fra tilsvarende arrangement i Grenland som skal bidra til et faglig godt opplegg.

Trond, Jan Petter og Arnt planlegger arrangmenetet.

Velkommen – Bikers Welcome

– Vi bygger på det beste fra de mangeårige trafikksikkerhetsdagene på Geiteryggen og setter dette sammen med førerutviklingskompetanse nasjonalt som vi håper vil treffe hverdagsmotorsyklistene godt. Vi supplerer opplevelsen med fokus på kjøreopplevelser på veiene i regionen og setter arrangementet inn i en sosial ramme som krydres med god mat og mange gode samtaler, avslutter Lars Arne Straand som er adm. direktør for Straand Hotel i Vrådal i Telemark.

For påmelding, se vår hjemmeside: https://straand.no/forerutvikling/

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Sena hjelmer.png
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD-Banner-mca-jun22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg