Alternativ til GPSNavigasjonsapper til smarttelefoner kommer på løpende bånd. Vil disse erstatte den tradisjonelle GPS-en? Vi tester utstyr og en av markedets apper.


Tekst og foto: Kyrre Hagen.


I dag har nesten alle en smarttelefon med seg. Selv benytter jeg stadig oftere Google Maps på min, for å orientere meg om reiseruter, veiarbeid, kø osv. Det å lage kjøreruter for motorsykkel på Google Maps er imidlertid uegnet for meg, da jeg har behov for å legge inn mange via-punkter for å få ønsket kjørerute.


Se videopresentasjon av utstyret her:


Osmand+ navigasjonsapp:

Vi tester Osmand+ navigasjonsapp som koster kr. 199,- som en engangskostnad.Vårt testutstyr:

Blackveiw 6100. Denne telefonen er ganske stor, ca. 9 x 18 cm, og vanntett. Oppløsningen var ikke så mye å skryte av, men god nok for å lese kart.


Noe annet jeg ønsket var funksjonalitet som gir deg muligheter til å flytte kartet, samt panorere og redusere. Jeg gikk derfor for en CI-KONTROLL. Dette er en trådløs kontroller som baserer seg på Bluetooth.I stedet for å kjøpe alt dette utstyret kan du selvsagt bruke den telefonen du allerede har og velge rimeligere fester og et vanntett cover. Dette vil redusere kostnadene mye.


Utstyret fungerer godt. Når det gjelder navigasjonsappen er denne som meget brukervennlig. Det er enkelt både å lage, redigere og dele ruter. I appen er det enorme muligheter for egne tilpasninger. Du kan kategorisere egne punkter og ruter. Her er dette helt overlegent en tradisjonell GPS. Under kjøringen gjør Carpe controller navigasjonsopplevelsen brukervennlig og morsom.


Les mere om alternativer til GPS i neste MC-avisa!

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Desmodromene-nettbanner-apr22_2.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Quad lock.png
Halvarssons_Mcavis_198x198px.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD Banner-mca-mar22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg