Airbag-system fra Helite for Dakar 2021

Pressemelding, Helite:


"Det er nå offisielt! Helite deltar i det neste Dakar Rally som går av stabelen fra 3. til 15. januar i Saudi Arabia. Et eventyr som det franske firmaet er stolte av å være med på og en unik mulighet for å utstyre fantastiske førere og ytterligere forsterke vår dedikasjon for å beskytte motorsyklister av alle kategorier.


Frem til nå har Dakar-førerne kunnet velge om de ville bruke airbag beskyttelse, men fra 2021 bilr dette påbudt for førere av MC og ATV.


Foto: A.S.O / C. Lopez.

Det spesielle Helite Off Road Dakar airbag system: En unik vest designet for motorsyklister og ATV førere i Dakar 2021.


Extrem konkurranse eller et orienterings løp, Dakar samler de største rally førerne samt amatører som kommer for å oppfylle sine drømmer, leve et eventyr og ta den største utfordringen i livet på en motorsykkel, en ATV, en lastebil eller en bil. Hvert år i 40 år, har mer 500 eventyrere fra 60 nasjonaliteter kommet sammen i 15 dager for en unik konkurranse hvor ekstraordinær historiefortelling er garantert.


I år har organisatoren av Dakar inført nye tiltak for å øke sikkerheten til motorsykkel og ATV førere. Påbudet om å bruke en airbag vest er et av dem: føreren må bruke en airbag vest utstyrt med en funksjonell patron og å ha med seg en ekstra patron på kjøretøyet. Blant merkene som deltakerne kan velge mellom, er det franske merket Helite en favoritt.


Enten mekaniske eller elektroniske, Helite airbag systemer, allerede i bruk for motorsyklister, ryttere eller syklister, gir optimal beskyttelse i tilfelle fall eller ulykke. Modellene inkluderer det største beskyttelsesvolumet på markedet (mellom 17 og 28 L). De tilbyr optimal beskyttelse av vitale deler (nakke ,rygg søyle, bryst, mage), ultra-rask deteksjon og er enkle å bruke og gjenbruke av brukeren. For Dakar 2021 har Helite-teamet utviklet sin første "Off Road" airbag vest.


Kompetanse og erfaring til tjeneste for verdens største rally:

Ekspertisen og erfaringen innen airbag-beskyttelse har gjort det mulig for Helite å utvikle en spesiell rally Off Road airbag i samarbeid med den italienske produsenten av beskyttelses utstyr UFO.

Den første versjonen ble avduket under Rally Andalusia i oktober og blir for tiden testet av rundt ti førere. Nesten halvparten av motorsykkel- og ATV-førerne (av 129 registrerte frem til i dag) har allerede forhåndsbestilt sin Helite vest.


"Off Road" airbag vest bruker en algoritme og sensorer som er i stand til å skille normale bevegelser fra en ulykke eller et fall. CDU-kortet (kollisjonsdeteksjonsenhet), integrert i vesten, analyserer førerens bevegelser i sanntid. Når det oppdages et støt eller en unormal bevegelse, kommuniserer sensorene med hverandre (akselerometer, gyroskop, GPS) og analyserer dataene. Så snart en ulykke oppdages, blåses kollisjonsputen opp på 50 millisekunder og føreren er umiddelbart beskyttet. Beskyttelsesvolumet på kollisjonsputen er 18 Liter. En høy kvalitets beskytteses skinne (SAS-TEC nivå 2) er plassert på utsiden av airbagene for å gi enda bedre beskyttelse for ryggen som en "skillpadde".


Vennligst finn mer informasjon på: www.helite.com"

Flere nettnyheter:

Nyhetsarkiv:

Annonseinnhold
MC-OSLO-web-banner-des20.gif
CBP_198x198_jan21.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
OnlineMC_2021-1.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20_okt.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
198x198_Yamaha_des20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.