Produkttest: Schuberth E1 – Adventure åpningshjelm


E1 er en svær anvendelig åpningshjelm fra Schuberth som passer på MC-turer av alle slag. Av: Anders Eidevik. Denne sesongen har åpningshjelmen Schuberth E1 vært en trofast følgesvenn på de fleste av motorsykkelturene mine. Med denne hjelmen får man åpningshjelmens funksjonalitet blandet med adventure-utseende og ikke minst Schuberths velprøvde kvalitet og sikkerhet. Fra første stund har jeg hatt opplevelsen av at dette er et kvalitetsprodukt, og hjelmen har så absolutt levert i henhold til forventningene mine – slik det skal være når en går til anskaffelse av en vare i de øvre prisklasser. E1 har et veldig bra visir i optisk klasse 1 som kommer med en ferdig installert antiduggfilm som fungerer utmerket. Det nedfellbare solvisiret betjenes enkelt med en spake på venstre side av hjelmen, og jeg synes solbeskyttelsen er passe sotet. For å sikre det rette adventurepreget, kommer E1 med en avtagbar og justerbar solskygge. Skyggen kan settes i tre ulike posisjoner, eller den kan fjernes på få sekunder. Så om du har lagringsplass på sykkelen, kan du ta den av før du setter i gang med transportetappen på motorveien, og så ta den på igjen før neste grusetappe. Noe av det jeg liker best med E1, er at den har veldig god lufting. To åpninger, som begge er lukkbare, sikrer god lufting til hake og ansikt, mens to inntak oppå hjelmen sikrer god lufting i pannen. Luftingen fungerer godt også i tett regnvær, men jeg har da lukket den øverste av luftelukene ved haken for å ikke få inn vann. Det å kjøre med denne lukket reduserer også vindstøyen, som i utgangspunktet er overraskende lav. Schuberth har nok tatt seg god tid i egen vindtunnel i utviklingen av E1. Hjelmen er stille sammenlignet med andre hjelmer jeg har prøvd, og den sitter svært stabilt på hodet i fart. E1 er veldig god å ha på, noe som besørges av Coolmax-materialet som er brukt inni hjelmen. Dette er virkelig et hurtigtørkende materiale, noe som er en stor fordel på varme og svette sommerdager. Coolmax-innredningen kan selvsagt tas ut, og det er vaskbart. Dette er rett og slett en skikkelig god hjelm, som jeg kan gi mine varmeste anbefalinger. Leveres i størrelser XS–3XL (2 skallstørrelser) og i en rekke forskjellige farger og grafikker. Pris fra: kr 6.195,- Importør: Spare Parts Service AS – www.sps.no

Flere nettnyheter:

Nyhetsarkiv:

Annonseinnhold
MC-OSLO-web-banner-des20.gif
Ducati feb21.jpg
CBP_198x198_jan21.gif
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif
OnlineMC_2021-1.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Ducati feb21.jpg
CBP_198x198_jan21.gif
MC-OSLO-web-banner-des20.gif
OnlineMC_2021-1.gif
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.