Boklansering og markering av 50 år som motorsykkelforhandler


Vi i MC-avisa gratulerer Speed Motorsenter i Sandefjord med 50 år. Motorsykkelgiganten hadde i forkant av femtiårsjubileet, lagt opp til en rekke arrangementer gjennom året. Pågående pandemi har dessverre satt en stopper for det aller meste av dette, men lørdag 10. oktober var det endelig klart for markering i deres egne lokaler på Skolmar i Sandefjord. Tekst og foto: Kyrre Hagen. Egne smittevakter og registrering i henhold til myndighetenes krav var selvsagt på plass. Feiringen startet med frokost for de oppmøtte fra ca. kl. 10.00. På programmet sto et foredrag fra Speeds egen Caroline Olsen, som ved siden av å være Yamah- selger hos Speed, satser på et comeback på racerbanen etter et lengre skadeavbrudd. Caroline hadde dessverre blitt syk, og Terje Bredal måtte isteden steppe inn og fortelle litt om Carolines satsing og bragder på racerbanen. Den store «lille» jenta har virkelig bein i nesa, og vet bedre enn de fleste hva som skal til for å lykkes på en racerbane.

I forbindelse med 50-årsjubileet har Speed engasjert Tore Huseby til å skrive bok om Speeds historie. Boka var klar og ble lansert av Terje Bredal og forfatteren selv.

Tore Huseby underholdt dessuten de 180 fremmøtte gjestene med et humoristisk og godt foredrag. Her ble ulike motorsyklister kategorisert på en herlig måte, og mange av oss kjente oss vel godt igjen i flere av karakterene som ble beskrevet. Vi fikk høre om Lars Langfarer, Morten Museumsvokter, Vigdis Villfarer, Racing Randi, Alva Eivind Eventyrlysten og Geir Grus. I tillegg karakteriserte Huseby ulike motorsykkelgrupper på en aldeles herlig måte. Mange måtte trekke på smilebåndet, og mange kjente seg nok igjen i både den ene og den andre gruppa.

Spesielt gikk det utover Amerika Rytterne. Det gjorde ikke så mye i denne sammenhengen, da det ikke er mange av denne sorten i Speeds kundegruppe. Dette kan vel til en viss grad endre seg etter lanseringen av BMW R 18. Mulig Huseby må moderere seg litt i forhold til dette ved neste anledning. Både karakterer og grupperinger var festlig illustrert av Mari Skullerud, som hadde levert noen svært beskrivende tegninger.

Avslutningsvis holdt nåværende daglig leder Thor Liverød et lite revolverintervju av Lise og Terje Bredal. På spørsmålet om hva som var det beste ved å jobbe på Speed, svarte Terje Bredal: «Det er morsomt å drive godtebutikk.» Det må jo være en glede å kunne selge varer til noen som inderlig ønsker seg en motorsykkel, og kommer til slike flotte lokaler.

Etter oppsatt program ble det signert bøker og delt ut til alle fremmøtte gjester. Gjestene fikk god pleie med både mat og drikke, og alle så ut til å storkose seg denne dagen.

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg