BMW sitt cruiserkonsept R 18 er på veien


Sist helg avduktet Speed Motorcenter BMW sin nye cruiser R 18 First Edition. Det skjedde på Straandtreffet i Vrådal, og senere i uken ble sykkelen vist frem på Sundvollen. Av: Ole-Andreas Isdahl. Speed har allerede solgt en sykkel og har en som kan prøvekjøres av alle som måtte være interessert. MC-avisa fikk ta en kort svingom på vei inn i utstillingen og fikk såvidt kjenne på den perfeksjonerte kraftpakken og smykket fra de Bayerische Motoren Werke. Kjempen på 1800 cc trøkker ut ca 160 Nm og er selvfølgelig aldeles nydelig å kjøre. Sittestillingen hører hjemme i «himmel kategorien» og gir føreren et image av det kule slaget. Litt stafasje med matchende kjøreutstyr og farger, så går du rett inn i head-twister kategorien for kule dudes.

Dette er tysk maskinering og håndarbeid på sitt beste, og du må bruke litt tid for å legge merke til alle detaljene som er ivaretatt av den tyske ingeniørkunsten. Til og med skruene på sykkelen er preget med merkenavnet, og motorseksjonen tar mine tanker til gamle flymotorer med tilhørende presisjon og skjønnhet. De to sylinderne er enorme, men like fullt vakre og velproporsjonerte. Motorblokka er like spesiell, og den årvåkne kjenner kan legge merke til at den er støvsugd for utvendig kabling og skruehoder. Alt er godt integret i motoren. Den krommede kardangen er åpen, og du ser derfor at denne går rundt når du triller. Utrolig kult selv om dette selvfølgelig også kommer med noen ulemper. Men dette er ikke noen dirt-bike akkurat, så drit i det. Det er verdt å ta turen for å se eller prøvekjøre vidunderet som helt klart ble en av årets råeste nyheter.

Flere nettnyheter:

Nyhetsarkiv:

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif
OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20_okt.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.