Dagstur fra Lom til Lom – Turforslag til Norges Nasjonale Motorsykkelveier


Ikke overraskende kommer første forslag til Norske Nasjonale Motorsykkelveier fra den erfarne motorsyklisten Edvard Fjære i Asker MC-Club. Edvard har kjørt mannsalder og er over gjennomsnittlig kjent.

Her er Edvards beskrivelse av sin innsendte rute: «Bo på det historiske hotellet Fossheim, der hvor Arne Brimi startet sin karriere. Han jobbet der i 22 år. - Turen går opp mot Valdresflya, men du tar av til Sjoa. - Det blir dessverre en bit på E6 før du svinger opp Venabygdsfjellet. - Flott fjell vei over fjellet til Folldal. - Turen går videre oppover Folldal til Hjerkinn. - Fra Hjerkinn går ned til Dombås og Otta. - Fra Otta er det opp til Lom.

Har man GPS hvor det er mulig å velge svingete vei, bør man gjøre det.»

Link til ruten: https://goo.gl/maps/S7uRf67GdvRumQvs6

Om MC-avisas kåring av Norges Nasjonale Motorsykkelveier: Vi bor i et fantastisk land, med nydelig natur og mange veier nesten lagd akkurat for oss motorsyklister. 2020-sesongen er sommeren som de aller fleste av oss må kjøre MC i eget land. MC-avisa ønsker å benytte muligheten til å kåre Norske Nasjonale Motorsykkelveier. Dette gjør vi i samarbeid med De Historiske Hotel & Spisesteder.

Vi vurderer etter følgende kriterier for nominasjon av Norges Nasjonale Motorsykkelveier:

- Veien eller ruta som legges opp bør tilsvare en liten dagstur. - Veien bør kunne kjøres med alle typer motorsykler. - Veien bør gå gjennom naturskjønne områder, og det bør være utsiktspunkt og severdigheter som er verd å stoppe ved. - Veiene bør oppleves som morsomme å kjøre, på en slik måte at kjøringen både er rytmisk og underholdende. - Nevn et eller flere av De Historisk Hotel & Spisesteder som ligger langs veien, (dersom dette finnes). Oversikt over disse finner du på www.dehistoriske.no). - Dersom veien i tillegg har andre grunner i tillegg til overnevnte, ber vi om at du også beskriver dette. Legg gjerne ved bilder og kart. Ruteforslag sendes til: foto@mc-avisa.no innen 1. august.

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Sena hjelmer.png
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD-Banner-mca-jun22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg