Pressemelding fra NMCU: Uakseptabelt av UP


Norsk Motorcykkel Union (NMCU) tar sterk avstand fra UPs handlemåte i forbindelse med at en MC-fører tirsdag kveld ble kjørt ned av en sivil UP-bil.

Tekst: Pressemelding fra NMCU.

Foto: Frode Asphaug-Moe/NMCU.

NMCU er gatemotorsyklistenes interesseorganisasjon, og jobber for å fremme gode betingelser for motorsyklister. NMCU er sterkt kritisk til at en UP-patrulje bruker bilen for å kjøre ned en fartssynder. Etter at Drammens Tidende tirsdag kveld publiserte en video som viser en UP-patrulje som bruker bilen som våpen mot en motorsyklist som har kjørt inn til siden, har NMCU fått en rekke henvendelser fra sjokkerte motorsyklister.

Foto: Skjermdump fra video.

– Dette er totalt uakseptabel og grenseløst uansvarlig atferd fra politiets side. Politibetjenten i UP-bilen representerer en fare for andre, og er et eksempel på en «versting» som politiet ellers er veldig opptatt av å få bort, sier NMCUs styreleder, Odd Terje Døvik. Han legger til at UP-betjentenes handlemåte på ingen måte står i stil til lovbruddet. – Vi må kunne forvente at politiet utviser bedre skjønn når de er i tjeneste. Tilfeldige polititjenestemenn eller -kvinner har ingen myndighet til å dele ut fysisk straff langs veien, slår NMCU-lederen fast. NMCU er likevel tilfreds med at UP-sjefen allerede har oversendt hendelsen til Spesialenheten for politisaker: https://nmcu.org/mc-torpedering-skal-etterforskes/10851/ For ytterligere kommentar, kontakt Odd Terje Døvik på telefon 911 29 876.

Flere nettnyheter:

Nyhetsarkiv:

Annonseinnhold
MC-OSLO-web-banner-des20.gif
CBP_198x198_jan21.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
OnlineMC_2021-1.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20_okt.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
198x198_Yamaha_des20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.