Vi bygger opp Ténéré 700. Del 2: Funksjonalitet


En testtur til Spania i 2019 endte med ny sykkel i stallen for 2020-sesongen. Vi er ganske sikre på at denne sykkelen vil bli en suksess, og at det derfor er mange som vil kunne bruke artiklene når de selv skal tilpasse sine T7-er. Tekst og foto: Kyrre Hagen. Til nå har over 150 Yamaha Ténéré 700-eksemplarer funnet sine norske eiere, og mange står i tillegg i bestilling. I fire nettartikler forteller jeg om valgene jeg har gjort for min Tenere 700 og hvorfor. Artiklene omhandler STYLING, FUNKSJONALITET, BAGASJE OG BESKYTTELSE. Funksjonalitet handler om å gjøre justeringer av sykkelen, slik at sykkelens egenskaper blir enda mere tilpasset ditt bruk.

Endurosete: En av de andre forbedringene jeg oppdaget, på noen av syklene i Spania, var komforten på endurosetet. Dette er vesentlig høyere enn det originale sete. Dette er et sete som er laget i ett stykke, mens det originale er todelt. Setet passer nok best for lengre førere, da det originale setet har en sittehøyde på 87,5 cm mens endurosetet er 4 cm høyere. Seter koster kr 3.815. Det har god komfort og er etter min mening vel verd pengene.

Fothvilere: På de originale fothvilerne kan du ta av gummien for å få bedre grep ved stående kjøring. I tillegg kan du snu innfestingen og dermed senke de ca. 2 cm. Yamaha har dessuten originale adventure-fothvilere som originalt tilbehør. Jeg står mye når jeg kjører, og ønsket meg derfor enda større fothvilere.

Valget falt på fothvilere fra Bosley´s pegs, etter en anbefaling fra en kompis av meg. Dette er en liten Tsjekkisk produsent som lager fothvilere etter håndsøm. Kontaktinfo finnes på facebook. Jeg valgte Rally size. Disse er 115 x 54 mm og i rustfritt stål. Posisjon er 2 cm lavere enn standard. Totalt kom disse på kr 1.400 inkl. frakt og moms. Varene kom i posten etter ca. halvannen uke. Det var litt tilpasning ved montering, for å benytte originalfjærene, men resultatet ble bra.

Du bør også vurdere den norske produsenten som leverer «TwinPegs». Disse gir enda større ståflate om du ønsker dette. Disse skal jeg teste ut for produsenten når de har fått laget prototypen til denne modellen. Dette vil bli en egen artikkel i MC-avisa.

Varmeholker: Originale varmeholker ble kjøpt på Speed MC. Disse har enkel og grei regulering på venstre holk. Prisen er kr 1.915. Dessverre leveres ikke holkene komplett. Du må bestille avstandsstykker til kr 103 samt kabel for å få koblet holkene til sykkelens originale ledningsnett. Denne kabelen koster kr 166. Hvorfor ikke Yamaha har laget en komplett pakke, er helt uforståelig.

Kjedefører: Nok et kjekt originalt tilbehør som ble montert, var en kjedefører. Denne koster kr 829. Kjedefører beskytter og styrer kjedet slik at det ikke beveger seg opp og ned ved terrengkjøring. Kjedeføreren er svært enkel å montere.

Ekstra strømuttak: Det aller første jeg monterte på sykkelen min, var et ekstra strømuttak. Sykkelen har allerede ett strømuttak, men jeg ønsket et ekstra for USB. Når du skal montere dette uttaket, blir du virkelig kjent med sykkelen din. Hovedlykta må av, det samme må instrumentet. Det tok sin tid å få uttaket på plass, men når det til slutt var på plass, lå det egen kontakt ferdig for å koble dette rett på. Uttaket koster kr 382.

GPS-feste: På Ténéré 700 finnes det en stang på oversiden av instrumentet til å montere GPS eller annet relevant utstyr. Jeg har en Garmin 276cx som jeg benytter på flere sykler. Jeg bestilte monteringsbrakett som passet til denne stanga, og i tillegg ekstra GPS-kontakt/feste. Total kost ca. kr 1.300. GPS-kontakt/feste koblet jeg direkte til batteriet, for å unngå at sporloggen deles hver gang tenningen slås av. Festepinnen på sykkelen fungerte utmerket til min GPS. Denne er montert i en mellomposisjon, noe som gjør den greit synlig både fra stående og sittende posisjon. I neste artikkel vil vi ta for oss beskyttelse. Da vil vi omtale: Bukplate, veltebøyler, styrebeskyttere, lyktebeskytter, gummi pads mm.

Klikk her for å lese del 1: Styling.

#Nyhet

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Desmodromene-nettbanner-apr22_2.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Quad lock.png
Halvarssons_Mcavis_198x198px.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD Banner-mca-mar22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg