Åpent brev fra motorsyklisten til Statens vegvesen


Kjære Statens vegvesen. Vi motorsykkelister har startet en ny sesong og vi elsker de flotte og svingete veiene i Norge. Vi klager ALDRI over svinger og kronglete veier, vi liker de og vi er takknemlige for at vi kan oppleve Norske fjell og fjorder på disse fantastiske veiene. For vår del må de gjerne være akkurat som de er. Men ... Vinteren har vært kort og rar, og veimyndigheten har av hensyn til fotgjengerne og bilistene brukt mye strøsand for å ivareta sikkerheten til disse gruppene, og det er bra. Men kjære Statens vegvesen, når våren kommer blir den samme strøsanden en stor sikkerhetsrisiko for oss motorsyklister. Saltrester og strøsand som ligger igjen i veien etter vinteren representerer rett og slett en stor sklifare for oss på to hjul, og vi opplever dessverre at dette skaper farlige situasjoner og ulykker hvert eneste år. Vi er klar over at dere nettopp har gjennomført en regionreform med desentralisering av ansvar og myndighet, og det er nettopp derfor vi tar kontakt. Vi vet at dere hver dag jobber for å forbedre sikkerheten på norske veier, men hjelp oss nå å sette saken på agendaen i alle fylker og regioner. Bistå oss i arbeidet med å formidle budskapet til alle, slik at vi i fellesskap kan jobbe i henhold til null-filosofiens målsetting om null skadde eller drepte i trafikken. Vi skal selvfølgelig ta vår del av ansvaret og kjøre sikkert i henhold til Vegtrafikklovens § 3, men vi ber om at dere bistår oss nå på våren for å skape trygge rammer og trygge veier. Sikre veier skaper flotte kjøreopplevelser i vårt fantastiske land. Sesongen er i gang – og vi må starte rengjøringsarbeidet NÅ. På forhånd takk.

Tekst: Ole-Andreas Isdahl.

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Nyhetsarkiv:

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif
198x198_Yamaha_des20.gif
OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20_okt.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
198x198_Yamaha_des20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.