Kawasaki melder seg på det elektriske kappløpet

16.01.2020

 

Kawasaki Heavy Industries melder i en pressemelding at de er i gang med å teste en ny elektrisk motorsykkel, men undertreker at modellen er et «prospect» og langt ifra klar for markedet. Og hvorfor gjør det så det da? Jo, det er helt avgjørende for Kawasaki å melde til markedet at de henger med i teknologikappløpet og viser at de faktisk er på vei. De ønsker definitivt ikke å bli plassert i kategorien for akterutseilte fabrikanter, og de må derfor flagge at de henger med. Det er sannsynligvis klokt.

Nyheten Kawasaki slipper er på ingen måte oppsiktsvekkende, innholdsmessig er det faktisk ganske tynt, men altså likevel viktig.

Kawasaki melder at den nye sykkelen vil ligge i Ninja 650-kategorien med tilsvarende effekt og kjøreegenskaper. De sier videre i meldingen at de bygger sykkelen på merkets etablerte teknologiplattform og kjørefilosofi for å sikre at merkets eget DNA ivaretas og videreutvikles. Modellen vil i motsetning til andre merker bli utstyrt med en clutch og en firetrinns girkasse, hvilket vil være litt annerledes og spennende.

Utvikling, konseptualisering og produksjon av elektriske modeller går gjerne over mange år. Harley-Davidson brukte for eksempel ni år på å utvikle LiveWire! Kawasaki understreker i pressemeldingen at dette er et konsept, og da kan det altså fortsatt ta litt tid før vi ser en versjon som er klar for gata.

 

Tekst: Ole-Andreas Isdahl.

Please reload

Banner-123mc-på-mca-nettside-2.jpg

Nyhetsarkiv:

Please reload

Flere nettnyheter:

Please reload

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
hdoslo_stillingannonse_200x200.gif
198x198_MT-banner_feb.gif

Bunn

MC-Huset_200x200_feb20.gif
OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
MC-avisa_ES_Zero_april-19_724x66.gif
AMD banner april 2019.gif
Banner-mca-mai19.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_feb20.gif
hdoslo_stillingannonse_200x200.gif
198x198_MT-banner_feb.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.