Juleferie i Vietnam – elvekryssninger og båttur

27.12.2019

 

Vi våkner opp i Boa Lac, helt nordøst i Vietnam. Hotellet har ikke frokost, så Doung kjøper baguetter som vi spiser på en coffie-shop, før vi legger i vei sørover. Vi kjører for det meste veier i dag, men de er så dårlige at de fleste vil nok kalle dette offroad.

Tekst: Kyrre Hagen.
Foto: Kyrre Hagen og Anh Doung.


Utpå dagen kommer vi til ei elv der det går ei smal bambusbro over. Her tjener en eldre dame til livets opphold ved å ta bompenger. Vi betaler, men kjører likevel over elva. Det er som å bli guttunger igjen. Guiden vår har bare joggesko og vil ikke bli våt, men når han ser hvor mye vi koser oss, klarer han ikke å la være. Han tar av seg sko jakker og hjelm, tenner seg en røyk og kjører over.

 

 

Vi når nok en elvekryssning. «River or bridge», spør guiden. «River», roper vi i kor. Her kjører merkelig nok guiden over uten å ta av seg noe. Kryssningen er adskillig dypere. Jeg hører at hele motoren er under, men det går bra. Vi stopper ved ei rønne, og gutta må tømme skoa/støvler. Her får vi en nydelig lunsj.

Etter lunsj trøbler vi litt med å finne innsjøen Ho Ba Be. Vi kjører stier steilbratt rett opp og ned, før vi finner riktig nedfart. Her laster vi syklene om bord i en ti meter lang slank båt, som tar oss over innsjøen til overnattingsstedet vårt.

 

 

Vi overnatter på Anh Duoc Homstay. Dette ser ut som ei rønne, men er i virkeligheten veldig hyggelig. På en plass på nedsiden spilles og synges det. En begravelse foregår, og dette ritualet gjentas fra morgen til kveld i fem dager. Til middag får vi greshopper med noget attåt. Det smaker bra, og familien deltar ved måltidet. De forsøker å skjenke oss med risbrennvin etter alle kunstens regler, men vi har en kjøredag igjen.

I morgen blir siste etappe. Doung, storkoser seg og finner alle de morsomste veiene han kan finne. «You are very good riders», sier han. Det er vi ikke , men vi tror faktisk han trives med å ha oss med på tur.

 

Bilder fra femte kjøredag i Vietnam:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Banner-123mc-på-mca-nettside-2.jpg

Nyhetsarkiv:

Please reload

Flere nettnyheter:

Please reload

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
198x198_MT-banner_feb.gif
MC-Huset_200x200_feb20.gif

Bunn

OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT.gi
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20.gif
Banner-Tiger900-mcavisa-724x66.jpg
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_feb20.gif
198x198_MT-banner_feb.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.