PowerPlus, ny væskekjølt motor fra Indian


Indian Motorsykkel lanserer ny væskekjølt 108-tommers motor. Motoren som leverer 121 hk og har et dreiemoment på 178 Nm skal stå i deres nye cruisertourer Indian Challenger. Tekst: Oddbjørn Myklebust. PowerPlus er den sterkeste motoren Indian Motorcycle noen gang har produsert, og med dette hever de ytelsenivået som kan forventes av amerikanske V-twin enda noen hakk. PowerPlus vil være drivkraften i den nye Indian Challenger, en helt ny bagger hvor kåpen er montert i rammen, og ikke på gaffelen. Navnet på den nye motoren har historisk forankring, og hyller modellen Indian PowerPlus, en motorsykkel som ble produsert fra 1916 til 1924.

PowerPlus tar i bruk flere design- og performance-egenskaper hentet fra den væskekjølte Indian Scout-motoren på 1133 cc. Blant annet overliggende kamakseldesign med fire ventiler per sylinder. Avansert teknologi inkluderer også hydrauliske ventilvipperjusterere og hydrauliske kamakselkjedejusterere for enklere vedlikehold og større pålitelighet. Den helt nye drivlinjen har en sekstrinns girkasse med ekte overdrive, assist clutch for å redusere clutchinnsatsen og tre kjøremodus slik at fører kan tilpasse sykkelen etter kjøreforhold. PowerPlus ble testet, utviklet og godkjent etter bransjens strengeste utviklings- og testprogrammer. Over en million miles simulert testing, inkludert avansert dynotesting og mer enn 250.000 kilometer på veien.

#Nyhet

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Desmodromene-nettbanner-apr22_2.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Quad lock.png
Halvarssons_Mcavis_198x198px.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD Banner-mca-mar22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg