Women Riders World Relay får sentral plass på Straand-treffet


Pressemelding. Women Riders World Relay, WRWR, med 19.000 medlemmer over hele verden og 1.000 medlemmer i Norge, kommer til Straand-Treffet i helgen. Her skal ambassadør for organisasjonen, Eli Johanne Stene (på bildet), innlede på Straand-treffets faglige del på lørdag ettermiddag. Videre får jentene over en time på lørdag, hvor det er bare de som får kjøre de 80 nye motorsyklene som er fraktet opp til Vrådal. – Målet med å etablere WRWR var å få motorsykkelindustriens oppmerksomhet rundt det økende antallet jenter som kjører MC. Vi er det hurtigst voksende markedet innen motorsykkel, men har utfordringer med å finne kjøreutstyr tilpasset kvinnekroppen, forteller Eli Johanne Stene. – Det finnes for lite utvalg med god og feminin passform. Vi vil gjerne både ha sikkerheten, komforten på plass og i tillegg se bra ut, forteller Stene. Rett og slett få økt respekt for den kvinnelige motorsyklisten. – Vi har valgt å gi kvinnene god plass i programmet og fokuserer dermed på kvinnelige motorsyklisters behov. Vi har derfor bidratt med å skreddersy Straand-Treffet for å skape et godt tilbud til dem, sier Ole-Andreas Isdahl som er en av initiativtakerne til Straand-treffet. – Det er et faktum at det er flest menn som i dag kjører store motorsykler, og det er et ansvar for oss som er aktive, å sikre økt rekruttering av kvinner. Vi støtter derfor helhjertet opp om målene til WRWR. Derfor har vi spurt Women Riders World Relay i Norge, med Eli Johanne Stene i spissen, om å innlede om kvinner og motorsykkelkjøring. Videre har vi gitt de tiden fra kl. 09.15–11.00 på lørdag hvor de har egen tid for å gjennomføre testturer med motorsykler, forteller Isdahl. – WRWR Norge fikk i løpet av kort tid rundt 1.000 medlemmer, så vi ser klart at det både er en interesse og et behov, sier Eli Johanne Stene. Hun er, sammen med Emilija Kostovska, ambassadør for den internasjonale organisasjonen i Norge. Hun kjører en Triumph Steet Twin 900cc og har også en Harley Davidson Sportster Roadster 1200cc og en Ural med sidevogn. Førerkortet på MC tok hun i 1991, men kjørte barnevogn og ikke mc i mange år. I tillegg til WRWR har vi akkurat startet opp jente-organisasjonen WIMA, Women`s International Motorcycle Association, i Norge. – WIMA er verdensomspennende og har medlemsland på alle kontinenter. I mai i år ble Eli Johanne Stene og Emilija Kostovska innsatt som presidenter i det norske WIMA, så organisasjonen er i startfasen av noe som jentene har forventninger til skal bli fantastisk kjekt for alle, spesielt for jentene – men også for hele mc-miljøet, sier Ole-Andreas Isdahl. – Det er utrolig trivelig å være invitert til et så stort treff og konferanse for å innlede om hvordan vi ser på motorsykkelkjøring og derigjennom bidra til å øke kompetansen om hva som må til for å øke rekrutteringen av kvinnelige motorsyklister, sier Eli Johanne Stene. Hun gleder seg til å holde foredrag på Straand Treffet i Vrådal i Telemark på lørdag. Rundt 50 kvinner fra WIMA/WRWR kommer til treffet i helgen. Straand Hotel, som er en del av kjeden De Historiske Hotel & Spisesteder, har som målsetning å bli Norges beste tur hotell for MC-interesserte, står bak arrangementet i samarbeid med ledende forhandlere, importører, MC-Avisa, Motorsykkelsiden.no, Motorsyklistenes Facebookside med flere. Noen av motorsykkelmerkene som vil være tilstede er: BMW, Indian, Moto Guzzi, Honda, Kawasaki, KTM, MV Augusta, Suzuki, Triumph og Yamaha.

På Straand treffet 2019 vil deltakerne kunne:

  • Foredrag og sosialt samvær fredag kveld.

  • Prøvekjøring av motorsykler på lørdag. Mange merker og modeller. I alt 80 nye sykler er med for at deltakere og gjester skal kunne teste ulike modeller.

  • Prøve Enduro (terrengkjøring) i en enkel løype ved hotellet.

  • Høre spennende miniforedrag om trafikksikkerhet, kjøreteknikk, nye sykler og teknologi.

  • Mulig å gjøre en god handel av demosykler.

  • Få tilgang til bransjens fagfolk og entusiaster.

  • Høre foredrag om utviklingstrekk og trender.

  • Få et hyggelig opphold ved Straand Hotel i Telemark og en flott kjøretur opp til hotellet og i indrefileten av veier rundt i Vest-Telemark.

Klikk her for å gå til treffets event på Facebook.

#Nyhet

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Sena hjelmer.png
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD-Banner-mca-jun22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg