Norges største MC-importør fusjonerer


Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap. Fordelene er mange for leverandører, ansatte, forhandlere og sluttkunder. Pressemelding fra AS Kellox og Loxkel AS. 1. januar 2020 smelter de to motorselskapene sammen til Kellox. Selskapene har til nå hatt felles ledelse og de samme personene i begge styrene. – Strukturen med to selskaper er unødvendig komplisert, ressurskrevende og ineffektivt for våre leverandører, forhandlere og oss selv. Derfor har vi besluttet å fusjonere Loxkel inn i Kellox, sier Per-Anton Vinje som i dag er administrerende direktør i begge selskapene.

Både Kellox og Loxkel distribuerer ulike merker av motorsykler, båter og båtmotorer, samt utstyr. Kellox er Europas eldste Honda-distributør, og den japanske produsenten troner helt øverst på den norske salgsstatistikken for motorsykler i 2019. I fjor omsatte de to selskapene for 310 millioner kroner, med et driftsresultat på 12,5 millioner kroner. – For oss er denne sammenslåingen veldig positiv, og den vil forenkle hverdagen vår betydelig, forteller Aagot Almestrand som er daglig leder i MC Huset Nydal AS. De selger blant annet motorsykler og scootere fra Honda, Vespa, Piaggio og Aprilia. Nå kan de snart forholde seg til en felles importør for disse merkene.

Kellox og Loxkel er mest kjent for motorsykler, men Marine-delen står for rundt halvparten av omsetningen. I det norske markedet har de en markedsandel som ligger på 16–18 prosent innenfor dette segmentet. – For oss som selger båter og motorer blir det mye enklere å forholde seg til ett firma istedenfor to. Det forenkler også veldig for våre kunder som skal søke etter produkter på nett. Vi ønsker dette hjertelig velkommen, sier Olav Eriksen som er daglig leder i Skjebergkilens Marina AS.

Fusjonen medfører ingen endringer når det gjelder personell eller produktutvalg. Alle ansatte overføres til Kellox. Samtlige forpliktelser og garantier som i dag ligger i Loxkel vil bli videreført og ivaretatt av Kellox fra 1. januar. Til neste år er det 70 år siden grunnleggeren Kjell Hox startet import og salg av motordeler. – Det skal bli stor feiring, og ikke minst nye web-sider, lover Per-Anton Vinje.

Bildegalleri:

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Nyhetsarkiv:

Annonseinnhold
MC-OSLO-web-banner-des20.gif
CBP_198x198_jan21.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
OnlineMC_2021-1.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20_okt.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
198x198_Yamaha_des20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.