Spennende dag på Misano-banen


MotoGP-sirkuset har denne helgen beveget seg til Italia og Misano-banen, som kun ligger noen kilometer fra Tavullia som er hjemstedet til publikumsfavoritten Valentino Rossi. Det knytter seg derfor stor spenning til om Yamaha klarer å kneppe inn på Honda og Ducati, som i årets sesong så langt har hatt et overtak på de andre teamene. Tekst: Lasse Richvoldsen. Foto: Ingvild Bolme. Det var derfor litt overraskende at Yamaha hadde fire førere blant de fem første etter fredagens fritrening, kun splittet av regjerende verdensmester Marc Marquez på en tredjeplass. På lørdagens Q1 satte KTM-fører Johann Zarco og Suzuki-fører Joan Mir heatets raskeste runder og gikk dermed videre til Q2. I Q2 viste Yamaha-førerne at de trivdes godt på Misano-banen hvor Maverick Vinales tok pole position med tiden 1.32.265, tett etterfulgt av KTM-fører Pol Espargaro og Petronas Yamaha førerne Fabio Quartararo og Franco Morbidelli på tredje og fjerde plass. Marc Marquez tok femte startspor og Andrea Dovizioso sjette, mens hjemmefavoritten Valentino Rossi satte sjette beste tid og starter dermed sist på andre startrekke når løpet går i dag. Rossi og Marquez stod for dramatikk når de lå for nær hverandre på sisterunden, som til slutt resulterte i at de begge måtte avbryte den siste runden i kvalifiseringen som kunne resultert i beste kvalifiseringstid. I Moto3-klassen tok Honda-fører Tatsuki Suzuki pole position, KTM-fører Aron Canet ble nummer to, mens Honda-fører Tony Arbolino tok siste startspor på første startrekke. Norskfødte Deniz Oncu kjører i helgen for sin tvillingbror Can som dessverre var uheldig på fredagens første fritrening og krasjet ut, noe som resulterte i knekt kragebein. Deniz har kvalifisert seg til 24. startspor til dagens løp, 1.1 sekund bak pole position.

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Nyhetsarkiv:

Annonseinnhold
MC-OSLO-web-banner-des20.gif
CBP_198x198_jan21.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
OnlineMC_2021-1.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20_okt.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
198x198_Yamaha_des20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.