På vei til å bli landets største motorsykkeltreff


Straand-treffet forventer opp mot 1.000 motorsyklister til Vrådal neste helg, og er med dette på vei til å bli landets største motorsykkeltreff.

Tekst: Pressemelding.

For andre gang i Norge arrangeres det «sesong-boost» for MC førere, forhandlere og viktige MC-aktører på Straand Hotel i Vrådal i Telemark fra fredag 20. til søndag 22. september. Det forventes nærmere 1.000 MC-kjørere, entusiaster og interesserte MC-gjester innom Telemark, Vrådal og Straand Hotel denne helgen. Disse får mulighet til å prøvekjøre 80 helt nye motorsykler som er fraktet opp til Vrådal i Telemark. På Straand Treffet 2019 vil de besøkende kunne få siste nytt om MC-nyheter for 2020-sesongen og prøve 2019/2020-modellene. Førerne vil få siste nytt fra forskningsmiljøene, møte sentrale trafikkpolitikere og entusiaster innenfor vei og trafikksikkerhet, sier Ole Andreas Isdahl og Bjørn Richard Johansen som sammen er initiativtakerne og de faglig ansvarlige for Straand-Treffet. I år stiller Enduro-miljøet opp med en egen løype og sykler for å gi alle en mulighet til å prøve seg i en enkel terrengkjøringsløype. KTM og Husqvarna stiller med sykler og Norges Motorsportforbund (NMF) sin grenleder Enduro stiller med egne ressurser for å gi instruksjoner og råd.

Stortingsrepresentant Morten Stordalen, fraksjonsleder for FrP i transport- og kommunikasjonskommiteen, skal innlede temaet "Motorsykkelpolitikk i Norge" samt delta i debatt rundt temaet.

Mulighet å prøvekjøre over 80 nye motorsykler: – I USA har vi Sturgis-treffet i Sør-Dakota og Daytona Bike Week i Florida som store arrangement, mens vi har manglet et treff av dette kalibret for testing av motorsykler og videreutvikling av kunnskapsbasen til førerne i Norge, sier Ole-Andreas Isdahl. Straand Hotel som har som målsetning å bli Norges beste turhotell for MC-interesserte, står bak arrangementet i samarbeid med ledende forhandlere, importører, MC-avisa, Motorsykkelsiden.no, Motorsyklistenes Facebookside med flere. Noen av motorsykkelmerkene som vil være til stede er: BMW, Indian, Moto Guzzi, Honda, Kawasaki, KTM, MV Augusta, Suzuki, Triumph og Yamaha.

Fornøyde treff-arrangører.

Hele hotellkjeden satser på å skreddersy service for motorsyklisten og classic-car interesserte: – Vi har fått med oss hele hotellkjeden De Historiske Hotel og Spisesteder til å satse på motorsykkel og classic car/veteranbil turisme, forteller Sigmund Straand som er hotelldirektør på Straand Hotel i Vrådal. – Dette er det andre året vi arrangerer «Straand Treffet» og vi er utrolig glad for den store interessen samlingen har fått, sier Sigmund Straand som er adm. direktør og 5. generasjon driver av Straand Hotel i Vrådal. Hotellet har 155 år historie og ble etablert i 1864. Den gangen brukte man hest og kjerre for å komme seg frem. I dag er det flotte svingete veier som passer ypperlig for motorsykkel og bil hele veien opp til Vrådal. Videre er det nydelige veier i Kviteseid og i våre nabokommuner.

Straand Camp for de som ønsker å bo i telt: – Nytt i år er lanseringen av Straand Camp hvor det blir anledning til å overnatte i eget telt og «bli kjent hytta» hvor du leier en seng. Dette mener vi er et godt tiltak for å gjøre terskelen for å få med seg hele arrangementet så lav som mulig, dette er et arrangement for hverdagsmotorsyklisten og de som ønsker faglig påfyll og gode kjøreopplevelser. Her har vi fortsatt ledige plasser, kontakt hotellet for bestilling. I tillegg legger vi opp til god bevertning til alle de som besøker oss enten de er på dagsbesøk eller er hos oss under hele arrangementet slik at totalopplevelsen blir så god som mulig, sier Sigmund Straand.

De Historiske Hotel og Spisesteder følger Straand Hotel sitt eksempel: – Vi i De Historiske startet vår satsing i år for å gi motorsyklister og classic car/veteranbil besøkende litt ekstra og skreddersydd service på våre 62 unike hoteller, 24 historiske spisesteder og vårt ene historiske skip denne sesongen og ser det har blitt møtt med entusiasme blant en økende mengde besøkende på motorsykkel og i veteranbiler, sier adm. direktør Nils Henrik Geitle i De Historiske Hotel & Spisesteder.

– Straand-familien og hotellets mål om å bli Norges motorsykkel tur hotell har blitt et godt eksempel for satsingen i de øvrige av de historiske hotel og spisesteders satsing mot motorsykkel og classic car/veteranbil turisme segmentet. Det er mer enn 165.000 registrerte store motorsykler i Norge og 200.000 veteranbiler i Norge, forteller Geitle.

Telemark sin fylkesordfører Sven Tore Løkslid.

Åpning av fylkesordfører Sven Tore Løkslid: Arrangementet blir åpnet av fylkesordfører Sven Tore Løkslid i Telemark kl. 18.00 fredag ettermiddag.

– Jeg gleder meg virkelig til å få æren av å åpne årets treff igjen. Jeg har aldri fått så mye ros for svingte veier som nettopp på denne samlingen i fjor. Det er virkelig morsomt at det har blitt lagt til Vrådal midt i hjertet av våre flotte veier og natur her i Telemark, sier fylkesordfører Sven Tore Løkslid i Telemark. – Vi i Telemark fylkeskommune eier blant annet 1.900 kilometer med gode MC veier i fylket, og jeg vet fra samtaler med motorsyklister at det rett og slett er fantastisk å kjøre tur i Telemark.

Ordfører Tarjei Gjelstad (t.h.) i Kviteseid kommune.

Ordfører i Kviteseid kommune kommer på Suzuki SV 650 2008-modell: – Dette har virkelig tatt av. Utrolig moro for Telemark, Kviteseid og Vrådal. Jeg kjører en 2008-modell Suzuki SV 650 selv og gleder meg utrolig til årets arrangement, sier ordfører Tarjei Gjelstad i Kviteseid kommune. – Det skal bli spennende å se på og kanskje også prøve noen av de mange flotte motorsyklene som kommer til Vrådal i helgen. De 80 nye syklene med sine mange testførere og kanskje over 1.000 besøkende i løpet av helgen kommer garantert til å stortrives på veiene våre. Jeg er også glad for at arrangørene har stort fokus på trafikksikkerhet og sikker kjøring. Det er viktig, sier Gjelstad.

Mål om å bli landets beste hotell for MC-tur og veteranbil besøkende: – Vår strategi er å skape landets beste MC-tur hotell her midt i indrefileten av Telemark. Vi er det første hotellet i Norge som har startet med å skreddersy et tilbud til den voksende gruppen av motorsykkelturister. Dette er en stor målgruppe av gjester i alderen fra 40–70 år, som liker å ha gode natur- og turopplevelser på motorsykkel. De som kjører motorsykkel er opptatt av å ha gode veier, med flotte svinger og stigninger. Videre har de med seg lite bagasje på sykkelen slik at gjestene må ha god service, god mat og drikke fra hotellet, sier Sigmund Straand.

– Straand familien har latt seg inspirere av de mange hundre motorsykkelgjestene vi har årlig og har i de to siste årene invitert MC-klubber til idédugnad og workshop i starten av mai måned. En av de ideene som kom opp på idémøtet i mai i fjor var å invitere MC-interesserte og MC-bransjen til et høsttreff hvor man bl.a. får prøve nye MC-er og hørt interessante foredrag, kjøre tur med mer. Nå er vi i gang og gleder oss til arrangementet, sier Sigmund Straand. MC-veiene for å kjøre til hotellet finner du nederst på denne siden/linken: www.straand.no – «Veibeskrivelse».

Prøvekjøring er et av Straand-treffets trekkplaster, og i år er utvalget mer enn doblet!

På Straand treffet 2019 vil deltakerne kunne:

  • Foredrag og sosialt samvær fredag kveld.

  • Prøvekjøring av motorsykler på lørdag og søndag. Mange merker og modeller. I alt 80 nye sykler er med for at deltakere og gjester skal kunne teste ulike modeller.

  • Prøve Enduro (terrengkjøring) i en enkel løype ved hotellet.

  • Høre spennende miniforedrag om trafikksikkerhet, kjøreteknikk, nye sykler og teknologi.

  • Mulig å gjøre en god handel av demosykler.

  • Få tilgang til bransjens fagfolk og entusiaster.

  • Høre foredrag om utviklingstrekk og trender.

  • Få et hyggelig opphold ved Straand Hotel i Telemark og en flott kjøretur opp til hotellet og i indrefileten av veier rundt i Vest-Telemark.

#Nyhet

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Sena hjelmer.png
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD-Banner-mca-jun22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg