Produkttest: Forma Air3 – behagelig touringstøvel


Forma Air3 er en forholdsvis kort og lett touringstøvel med vanntett og pustende OutDry-teknologi. Den er designet i Italia, produsert i EU og har selvsagt CE-godkjenning.

Tekst: Anders Eidevik.

Støvelen er konstruert med ekte lær og en blanding av mikrofiber og Cordura. Tekstildelen sørger for at luft slippes inn, noe som gjør støvelen mer behagelig på varme dager. Sålen er gripevillig, vibrasjonsdempende og oljebestandig, og forsterkede frontplate og ankelområde i hardplast gir sikkerhetsgevinst. Lukking gjøres med solid glidelås med borrelås overlapp, og støvlene er lette å ta av og på. OutDry-membranen er laminert direkte til yttermaterialet. Dermed kommer ikke vannet inn til membranen, men holder seg på utsiden av yttermaterialet. Selv under veldig våte forhold har Air3 vist seg å være helt vanntett. En annen fordel er at kondens finner veien ut raskere enn om det var flere lag. I støvelens innerside er det et mykt og komfortabelt innerfôr. Partiet over glidelåsen har ikke dette innerfôret, og derfor bør støvelen brukes med lange sokker eller underlagsbukse. Jeg kjører alltid med sistnevnte. Innersålen er antibakteriell og har Formas Air Pump System som bidrar til lufting. Air3 har en passform som Forma betegner som «extra comfort fit», og dette passer mine brede føtter ypperlig. God passform, komfort, lav vekt og passe fleksibilitet sørger for at jeg ikke tenker over at jeg har dem på under kjøring. Støvlene bare er der og fungerer som de skal. Det er fint mulig å ta korte fotturer med Air3 på, noe jeg har gjort ved flere anledninger uten å oppleve ubehag i etterkant. Dette er med på å øke min opplevde bruksverdi. En god MC-støvel skal oppleves som sikker, komfortabel og ikke minst kul nok til at imaget er i behold. For meg har Forma Air3 levert på alle områder. Dette er en støvel jeg rett og slett har blitt glad i. Dersom den sitter som den skal, får du en komfortabel og anvendelig touringstøvel som etter min erfaring leverer det den lover. Leveres i størrelse 38–48. Veil. pris: 2.690,- Norsk importør: Spare Parts Service AS.

#Nyhet

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Desmodromene-nettbanner-apr22_2.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Quad lock.png
Halvarssons_Mcavis_198x198px.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD Banner-mca-mar22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg