DBC overtar Halvarssons og Lindstrands


I dag kom pressemeldingen fra DBC (Duell Bike-Center Group) at de overtar merkevarene Halvarssons og Lindstrands fra Jofama AB i Sverige. DBC beholder salgskontoret til Jofama i Norge som Cato Moen driver fra Kongsvinger. Cato kan fortelle at de gleder seg til å jobbe sammen med DBC, som er den største leverandøren av MC-utstyr i Norden. De jobber nå med MC-kolleksjonen for 2020. Her følger pressemeldingen fra DBC: Legendariska klädtillverkarna Halvarssons och Lindstrands övergår till Duell Bike-Center Groups ägo

  • Duell Bike-Center group har köpt de svenska varumärkena Halvarssons och Lindstrands

  • I samband med affären övergår produktutvecklingen av varumärkena Halvarssons och Lindstrands samt försäljningspersonalen och produktlagren från Jofama Ab till DBC Group

De svenska varumärkena Halvarssons och Lindstrands, som tillverkar MC- och skoterkläder av hög kvalitet, övergår till DBC den 1 december 2019. I affären mellan DBC Group och Jofama Ab övergår förutom varumärkena även produktutvecklingen, försäljningspersonalen och det befintliga produktlagret till DBC Groups ägo. Varumärkena Halvarssons och Lindstrands har tillverkat olika slags MC-utrustning, som jackor, byxor, underställ, skor, ryggsäckar och handskar i 70 år. Produktfilosofin bakom båda märkena bygger på hantverksskicklighet av hög kvalitet. Kunder är bl.a. polisen i Sverige, Storbritannien och Tjeckien, som har använt utrustning från Halvarssons i flera år. Varumärkenas kläder är CE certifierade och uppfyller därmed de högsta EU-kraven på säkerhet hos MC-kläder. Halvarssons designar och tillverkar klassiska, extremt hållbara och säkra MC-kläder för det skandinaviska klimatet. De senaste åren har Halvarssons utökat sitt sortiment till att även omfatta trendiga skoterkläder och skoterutrustning. Lindstrands började tillverka MC-skor på 1950-talet och tillverkar i dag MC-kläder för alla som vill skilja sig från mängden och uppleva äventyr i livet. Lindstrands breda produktsortiment och moderna produktegenskaper har gjort dem till en favorit speciellt bland enduroförare. Mångårig hantverksskicklighet kombinerat med avancerad teknik har gjort att varumärkena Halvarssons och Lindstrands i dag används av polisen i flera länder och även av många andra yrkesanvändare som vill ha bekväma, säkra och hållbara MC-kläder för dagligt bruk. SDBC Motor AB:s VD Jarkko Ämmälä kommenterar: "Vi är glada över att välkomna de legendariska svenska produktmärkena, kända för sin höga kvalitet, till vår familj. Duell kommer i fortsättningen att ha en något annorlunda position än tidigare, då vi även kommer att tillverka MC- och skoterkläder under våra varumärken Halvarssons och Lindstrands. Vi kommer att fortsätta på den väg som Jofama stakat ut och öka tillväxten och exponeringen av dessa märken i framtiden." Importföretaget Duell Bike-Center Group grundades 1983 i Korsholm, Finland och säljer importerade produkter i Finland, Sverige, Norge, England, Estland, Lettland och Litauen via ett omfattande nätverk av återförsäljare. DBC:s sortiment av importerade produkter innefattar utrustning, tillbehör och reservdelar för MC, skoter, moped och fyrhjuling samt båttillbehör. DBC är marknadsledande inom powersports-produkter i Finland, Skandinavien och Baltikum och representerar kläder från bl.a. Oakley, Airoh, Alpinestars, HJC och Schuberth samt tekniska produkter från bl.a. Pirelli, Metzeler, Dunlop, Fox och Brembo. Koncernen har totalt 90 anställda i Finland, Sverige och Estland. Omsättningen för 2019 förväntas växa till 55 miljoner euro. DBC har logistikcentraler i Korsholm i Finland och i Tranås i Sverige.

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg