DBC overtar Halvarssons og Lindstrands

28.08.2019

 

I dag kom pressemeldingen fra DBC (Duell Bike-Center Group) at de overtar merkevarene Halvarssons og Lindstrands fra Jofama AB i Sverige. DBC beholder salgskontoret til Jofama i Norge som Cato Moen driver fra Kongsvinger. Cato kan fortelle at de gleder seg til å jobbe sammen med DBC, som er den største leverandøren av MC-utstyr i Norden. De jobber nå med MC-kolleksjonen for 2020.

Her følger pressemeldingen fra DBC:

Legendariska klädtillverkarna Halvarssons och Lindstrands övergår till Duell Bike-Center Groups ägo

  • Duell Bike-Center group har köpt de svenska varumärkena Halvarssons och Lindstrands

  • I samband med affären övergår produktutvecklingen av varumärkena Halvarssons och Lindstrands samt försäljningspersonalen och produktlagren från Jofama Ab till DBC Group


De svenska varumärkena Halvarssons och Lindstrands, som tillverkar MC- och skoterkläder av hög kvalitet, övergår till DBC den 1 december 2019. I affären mellan DBC Group och Jofama Ab övergår förutom varumärkena även produktutvecklingen, försäljningspersonalen och det befintliga produktlagret till DBC Groups ägo.

Varumärkena Halvarssons och Lindstrands har tillverkat olika slags MC-utrustning, som jackor, byxor, underställ, skor, ryggsäckar och handskar i 70 år. Produktfilosofin bakom båda märkena bygger på hantverksskicklighet av hög kvalitet. Kunder är bl.a. polisen i Sverige, Storbritannien och Tjeckien, som har använt utrustning från Halvarssons i flera år. Varumärkenas kläder är CE certifierade och uppfyller därmed de högsta EU-kraven på säkerhet hos MC-kläder.

Halvarssons designar och tillverkar klassiska, extremt hållbara och säkra MC-kläder för det skandinaviska klimatet. De senaste åren har Halvarssons utökat sitt sortiment till att även omfatta trendiga skoterkläder och skoterutrustning.

Lindstrands började tillverka MC-skor på 1950-talet och tillverkar i dag MC-kläder för alla som vill skilja sig från mängden och uppleva äventyr i livet. Lindstrands breda produktsortiment och moderna produktegenskaper har gjort dem till en favorit speciellt bland enduroförare.

Mångårig hantverksskicklighet kombinerat med avancerad teknik har gjort att varumärkena Halvarssons och Lindstrands i dag används av polisen i flera länder och även av många andra yrkesanvändare som vill ha bekväma, säkra och hållbara MC-kläder för dagligt bruk.

SDBC Motor AB:s VD Jarkko Ämmälä kommenterar: "Vi är glada över att välkomna de legendariska svenska produktmärkena, kända för sin höga kvalitet, till vår familj. Duell kommer i fortsättningen att ha en något annorlunda position än tidigare, då vi även kommer att tillverka MC- och skoterkläder under våra varumärken Halvarssons och Lindstrands. Vi kommer att fortsätta på den väg som Jofama stakat ut och öka tillväxten och exponeringen av dessa märken i framtiden."

Importföretaget Duell Bike-Center Group grundades 1983 i Korsholm, Finland och säljer importerade produkter i Finland, Sverige, Norge, England, Estland, Lettland och Litauen via ett omfattande nätverk av återförsäljare. DBC:s sortiment av importerade produkter innefattar utrustning, tillbehör och reservdelar för MC, skoter, moped och fyrhjuling samt båttillbehör. DBC är marknadsledande inom powersports-produkter i Finland, Skandinavien och Baltikum och representerar kläder från bl.a. Oakley, Airoh, Alpinestars, HJC och Schuberth samt tekniska produkter från bl.a. Pirelli, Metzeler, Dunlop, Fox och Brembo. Koncernen har totalt 90 anställda i Finland, Sverige och Estland. Omsättningen för 2019 förväntas växa till 55 miljoner euro. DBC har logistikcentraler i Korsholm i Finland och i Tranås i Sverige.

Please reload

Banner-123mc-på-mca-nettside-2.jpg

Nyhetsarkiv:

Please reload

Flere nettnyheter:

Please reload

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
hdoslo_stillingannonse_200x200.gif
198x198_MT-banner_feb.gif

Bunn

MC-Huset_200x200_feb20.gif
OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
MC-avisa_ES_Zero_april-19_724x66.gif
AMD banner april 2019.gif
Banner-mca-mai19.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_feb20.gif
hdoslo_stillingannonse_200x200.gif
198x198_MT-banner_feb.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.