Nesten 2.000 km på TET-spor


MC-avisas Kyrre Hagen har kjørt Trans Euro Trail gjennom Sverige mot nord og så sørover på den norske ruta. Dette var et eventyr på grusveier gjennom skog og fjellområder. Totalt ble det nesten 2.000 kjørte kilometer på TET-spor. Tekst og foto: Kyrre Hagen. Regnet høljer ned, men jeg gir meg ikke. Etter frokost med havregryn donert av Roy Thorud, legger jeg ut på sporet igjen. Det er vått og glatt i dag. Veiene er svært varierte, fra fine brede grusveier til nesten gjengrodde traktorveier – kanskje mest av det siste. I partier har regnvann vaska ut veien og lagd store revner i den. Gjennom et skogsparti sør for Skåbu kommer jeg på en flokk reinsdyr. De virrer rundt på sporet, men forsvinner snart. Så om ikke lenge møter jeg på en ny flokk. Jeg kjører ned noen skråninger med sikkert 40 graders helling. Her er det gress og løst underlag i spora. Jeg kjenner at jeg er sliten nå og bestemmer meg for at nok er nok. Det er risikabelt når du er sliten. På en dag som denne når regnet høljer ned, kan du måtte vente lenge på hjelp om noe skjer. Nesten 2.000 km har det blitt på TET-spor på denne turen. Jeg syns i grunnen det er bra, og bestemmer meg for å finne tilbake til sivilisasjonen ved neste mulighet. Det blir 30 iskalde og våte mil hjem fra Vinstra.

TET-sporet blir nesten som en besettelse når du ligger på det, og det er nesten vanskelig å forlate det. Jeg tenker allerede på hvordan jeg skal komme meg hit igjen for å fortsette det. 2.000 fantastiske kilometer ble det, på variert underlag og langs variert natur. Herlig villmark, vennskap og samhold. Spenning har det vært hele veien. Om du ble nysgjerrig på TET, må du ikke nøle med å prøve. Den kan nok kjøres på en stor adventuresykkel også, men jeg er glad jeg ikke hadde tyngre redskap enn jeg hadde. Takk til dere som var med på turen, og takk til dere som fulgte oss. Artikkel kommer i MC-avisa nr. 9-19.

Klikk her for å gå til første artikkel om denne turen.

Klikk her for å gå til Trans Euro Trials nettside.

Noen utvalgte bilder fra turen:

#Nyhet

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Desmodromene-nettbanner-apr22_2.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Quad lock.png
Halvarssons_Mcavis_198x198px.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD Banner-mca-mar22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg