Inn på norske TETen


MC-avisa kjører Trans Euro Trail gjennom Sverige mot nord, og nå sørover på den norske ruta. Et eventyr av grusveier gjennom skog og fjellområder. Tekst og foto: Kyrre Hagen. Etter en overnatting i Østersund tar jeg farvel med resten av "Ivar Bentzen Offroad Team". De vil transportere seg til Trysilkanten og kjøre den svenske sydlige ruta et stykke. Jeg har lyst til å utforske noe av den norske ruta. Etter overnatting i Trondheim kjører jeg ned til Folldal, og der jeg tar inn på TET-sporet igjen. Etter litt små veier havner jeg i Grimsdalen. Det blir rømmegrøt til lunsj på Grimsdalshytta.

Etter lunsj møter jeg endelig en skikkelig TET-kjører, Andreas Hechler, en 40 år gammel tysker. Han har heller ikke møtt noen på sporet på de tre dagene han har kjørt i Norge. Vi slår av en hyggelig prat. Ruta havner etterhvert i Otta, men tar raskt oppå fjellet i gjen. Veien over Kleivrudsetrin har i beste fall vært vei for noen år siden. I Vågåmo går veien opp på radiomasta på Blåtind, som står 1.617 moh. og har en fantastisk utsikt.

Sporet går gjennom noen artige sølete og gjengrodde veier i dag. Jeg tar det rolig, da jeg ikke har noen til å hjelpe meg om noe skjer. I Norge er du imidlertid mye nærmere folk en i Nord-Sverige. Etter at teltet er slått opp, høljer regnet ned i kveld. Om været blir sånn nogenlunde greit, fortsetter jeg på sporet igjen i morgen. Dagens kjøring: 150 km asfalt og 250 km grus.

Presentasjon av siste deltaker i "Ivar Bentzen Offroad Team": Navn: Robin Karo. Alder: 47. Tittel: Mekaniker. Bosted: Sandefjord. Har kone barn. Interesse: MC-turer. Motorsykkel: Armstrong 500, KTM 400 millitær og BMW GS 800 F. Mc-klubb: Sandefjord MC-klubb og OTC. Gjennomførte motorsykkel-eventyr: Kjørt i Goa i India. Min beste MC-opplevelse: Turen i India. Begynte å kjøre MC som 16-åring.

Bildegalleri:

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
Duell-nett-banner-198x300-mai21.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Triumph jun21.jpg