Inn på norske TETen


MC-avisa kjører Trans Euro Trail gjennom Sverige mot nord, og nå sørover på den norske ruta. Et eventyr av grusveier gjennom skog og fjellområder. Tekst og foto: Kyrre Hagen. Etter en overnatting i Østersund tar jeg farvel med resten av "Ivar Bentzen Offroad Team". De vil transportere seg til Trysilkanten og kjøre den svenske sydlige ruta et stykke. Jeg har lyst til å utforske noe av den norske ruta. Etter overnatting i Trondheim kjører jeg ned til Folldal, og der jeg tar inn på TET-sporet igjen. Etter litt små veier havner jeg i Grimsdalen. Det blir rømmegrøt til lunsj på Grimsdalshytta.

Etter lunsj møter jeg endelig en skikkelig TET-kjører, Andreas Hechler, en 40 år gammel tysker. Han har heller ikke møtt noen på sporet på de tre dagene han har kjørt i Norge. Vi slår av en hyggelig prat. Ruta havner etterhvert i Otta, men tar raskt oppå fjellet i gjen. Veien over Kleivrudsetrin har i beste fall vært vei for noen år siden. I Vågåmo går veien opp på radiomasta på Blåtind, som står 1.617 moh. og har en fantastisk utsikt.

Sporet går gjennom noen artige sølete og gjengrodde veier i dag. Jeg tar det rolig, da jeg ikke har noen til å hjelpe meg om noe skjer. I Norge er du imidlertid mye nærmere folk en i Nord-Sverige. Etter at teltet er slått opp, høljer regnet ned i kveld. Om været blir sånn nogenlunde greit, fortsetter jeg på sporet igjen i morgen. Dagens kjøring: 150 km asfalt og 250 km grus.

Presentasjon av siste deltaker i "Ivar Bentzen Offroad Team": Navn: Robin Karo. Alder: 47. Tittel: Mekaniker. Bosted: Sandefjord. Har kone barn. Interesse: MC-turer. Motorsykkel: Armstrong 500, KTM 400 millitær og BMW GS 800 F. Mc-klubb: Sandefjord MC-klubb og OTC. Gjennomførte motorsykkel-eventyr: Kjørt i Goa i India. Min beste MC-opplevelse: Turen i India. Begynte å kjøre MC som 16-åring.

Bildegalleri:

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Nyhetsarkiv:

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif
OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20_okt.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.