TET 2019 – 480 grus-kilometer på én dag


MC-avisa kjører Trans Euro Trail gjennom Sverige mot nord. Et eventyr av grusveier gjennom ødemark med både ulv og bjørn. Det er klart for fjerde dag på grus. Tekst og foto: Kyrre Hagen. "Ivar Bentzen Offroad Team" når virkelig dyrenes rike i dag. Gårsdagens etappe ble 43 mil på grusveier. Mye av dette i regn. Vi fyrer bålet på morgenen og spiser frokost før vi slår ned leiren. Vi følger TET-ruta videre. Gresset i veien er helt grått av dugg og regn. Det er sleipt og flere av oss får noen tilbud. Underlaget varierer fra søle til grov pukk, der TETen snor seg zikk zakk øst og nordover. Vi følger et gammelt jernbanespor som går parallelt i dag.

Det blir en dag med nærkontakt med skogens dyr. Vi ser elg, hare, masse reinsdyr, tiur, rype, trane, årfugl, ørn og gjøk. Særlig reinsdyr må vi se opp for. De vingler avgårde midt i veien. I Arvidsjaur spiser vi lunsjbuffet, og teamet er ikke beskjedne. Gutta kommer seg så vidt på syklene etter tjuetalls rødspetter, raspeballer og blodpudding. Det blir et par utfordringer i dag også. Vi må gjennom et myrlendt område mellom to veier. Robin er nedi to ganger. Et sted må vi virkelig lete etter veien som går over et fjell på bare berget.

Bensin blir en utfordring i dag, og reservekannene må fram. "Team Ivar Bentzen Offroad Team" setter rekord for turen, og klokker in 480 km i dag. 99% av dette på grus. Vi har krysset polarsirkelen nå, og har nådd Jokkmokk. Det blir campinhytte i natt for klestørk.

Hva som skjer videre i morgen blir spennende, skal vi nedover eller nordover?

Presentasjon av deltakerene: Navn: Roy Thorød. Alder: 60. Tittel: Tømrer. Bosted: Sandefjord. Har kone og to barn. Interesse: Familie og motorsykkel. Motorsykkel: BMW HPR BMW GS 1200 RALLY BMW R 60/ med sidevogn og PIGGDEKK. BMW R100S med sidevogn, Suzuki DRZ 400 Mc-klubb: OTC Norsk sidevognsklubb og Gruskolegiet. Gjennomførte motorsykkel-eventyr: kjørt på ISLAND 3 ganger. Min beste MC-opplevelse: Island og mange fine turer i Norge. Begynte å kjøre MC i 1976, slutta å kjøre bil i 1979.

Bildegalleri:

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
Duell-nett-banner-198x300-mai21.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Triumph jun21.jpg