TET 2019 – pakketips og pakkeliste


MC-avisas Kyrre Hagen skal være med å kjøre TET (Trans Euro Trail), milevis av grusveier i øde områder. Målet er å komme så langt som mulig på ei uke, og da er det viktig å pakke riktig! Tekst og foto: Kyrre Hagen. Hva skal du ha tingene i? Mye skal med på en tur som denne, og alt dette skal på plass på sykkelen. Da veiene er krevende, ønsker du så lite vekt som mulig. Jeg kom frem til at den beste måten å få med bagasjen var softbags. Disse er lette, beskytter sykkelen ved velt, og treffer deg ikke på samme måte som alu kofferter om du velter. Valget falt på bagasjesystem fra Enduristan (selges av www.ledena.no i Norge), men det finnes også andre bra merker som leverer gode løsninger. Jeg benytter «Saddle bags» med 12 liters bagger på hver side. Oppå disse monterte jeg en «Base Pack´s» på 6,5 liter på hver side. De ekstra veskene stroppes på med klips som er ferdig på baggene, og er tilpasset til hverandre. Under pakkveskene festet jeg flaskehylster på den ene siden, og hylster for kjedespray på den andre. På bagasjebrettet har jeg festet en «Tornado» rullebag på 30 liter. Denne er festet med «Rox straps» elastiske stropper med klips. Foran meg har jeg «tankveske» fra Giant Loop, til fotoutstyr. Denne har en praktisk vanntett pose, for trygg oppbevaring av kamera om det regner. Du har dessuten rask tilgang til fotoapparatet. På rykken har jeg en liten sekk, med 3 liter vann og drikkesystem. Denne rommer dessuten diverse småting. Hva trenger du ha med? Her er et tidlig utkast til pakkeliste.

Pakkeliste TET 2019: o Telt o Liggeunderlag o Sovepose o Håndkle o Toalettsaker o Toalettpapir o Regntøy o Tykke hansker o 2 ekstra truser o 2 ekstra sokker o 2 ekstra T-shirts o Ulljakke o Ekstra stillongs o Sko o Ulljakke o Zip off bukse o Myggolje o Kokeapparat o Stekepanne o Zalo og skrubb o Tallerkensett o Stormligther o Tollekniv o Fiskestang og sluker o Ladersaker o Fotoutstyr o Kjedespray o Ekstra olje o Verktøy o Lappesaker o Ekstra slange o Kompressor o Førstehjelpsutstyr o Tau o Bensinslange o Startkabler o Turproviant o 3 tubeoster o 1 pk. polarbrød o 1 pk. nøtteblanding o 1 pk. energibarer Sykkelen er nå ferdig pakket, og når du leser dette, er vi kanskje allerede på tur. Eventyret kan starte!

Klikk her for å gå til Trans Euro Trail sin nettside.

Bilder og bildetekst:

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
Duell-nett-banner-198x300-mai21.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Triumph jun21.jpg