TET 2019 med MC-avisa


I dagene fremover kan du være med å følge et gruseventyr. MC-avisa skal være med å kjøre TET. Milevis av grusveier i øde områder. Dette blir et skikkelig eventyr og det nærmest rett utenfor egen stuedør. Det er en uke til eventyret starter.

Tekst og foto: Kyrre Hagen. TET er forkortelsen for Trans Euro Trail. Dette er et nettverk av grusveier som går gjennom 33 av landene i Europa. Tilsammen består veinettet av 51.000 km grusveier, gjennom noen av Europas mest avsidesliggende områder. Rutene finnes på TETs egen hjemmeside og kan lastes ned gratis. Da jeg fikk greie på at medlemmer fra Sandefjord mc-klubb skulle kjøre deler av TET-rutene i Sverige, ba jeg meg med. Turen skal gå fra fredag 9. august og én uke. Jeg har aller nådigst fått lov til å være med, og vi blir til sammen syv deltakere på turen. I dagene fremover vil vi gi deg noen rapporter, og i et av høstens nummer vil du finne hele artikkelen fra turen. Hvis vi klarer å gjennomføre, da. TET tar deg langt ut i naturen. Dette blir forhåpentligvis en naturopplevelse av de store, der vi skal bo ute og klare oss med medbrakt utstyr. Selvsagt må vi ta oss til sivilisasjon for å fylle bensin og bunkre proviant. Utover dette vil vi hovedsakelig være alene i «ødemarka», i områder der det kan være både ulv og bjørn. Dette blir en skikkelig ekspedisjon, og nærkontakt med naturen i tredje grad. Langs ruta finnes noen koier og gapahuker, men telt må medbringes for overnatting. Det vil også være fiskemuligheter underveis. Dagsetappene vil nok bli ganske lange og krevende med mye ulikt underlag. Sporene til disse rutene finnes som sagt på TET sin egen hjemme side. Her er det bare å velge hvilke land du skal kjøre, og laste ned GPX-filer som igjen kan lastes inn på din GPS. Det er ut til å vøre virkelig mange interessante spor i de ulike landene. Også Norge har sine spor her, selv om disse ikke er like lange som de svenske sporene vi skal kjøre. I neste artikkel vil du kunne lese litt om forberedelsene til turen. Følg med i dagene som kommer.

Klikk her for å gå til Trans Euro Trail sin nettside.

Bilder med bildetekst:

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg