Første elektriske motorsykkel fra Husqvarna


Nå er den her, den elektriske mini-motocrosseren døpt EE 5 som Husqvarna Motorcycles viste frem på Eicma 2018. Med dette har Husqvarna tatt sine første steg inn i elektrisk drift. Tekst: Anders Eidevik.

EE står enkelt og greit for "Electric Engine", og 5 viser til de fem kilowattene motoren yter på sitt meste. Dette plasserer EE 5 i samme klasse om minicrossere på 50 kubikk. Husqvarna sier at EE 5 er perfekt for unge førere, både begynnere og de litt mer erfarne. Sykkelen kan høydejusteres og har ulike motormappinger, og lav lyd og nullutslipp gjør den mer akseptert i områder der høy lyd er lite populært. Motoren er en luftkjølt børsteløs DC-motor som forsynes av en lithium-ion batteripakke med en kapasitet på 21 Ah. Maks effekt er som sagt 5 kW (nesten 7 hk), og dreiemomentet er på 13,8 Nm. Ladetiden er sagt å være 45 minutter for 80 % kapasitet og 70 minutter for full kapasitet. Blant andre spesifikasjoner kan nevnes 35 mm WP oppned-gaffel foran, 684 mm sittehøyde og en bakkeklarering på 252 mm.

Klikk her for å lese mer om EE 5 på Husqvarnas nettsider. Husqvarna Motorcycles eies som kjent av majoritetseierne i KTM, og det skal bli spennende å se om Husqvarna etter hvert følger opp med en mer voksen el-modell i retning KTM Freeride E-XC. Eller kanskje noe helt annet?

#Nyhet

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Sena hjelmer.png
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD-Banner-mca-jun22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg