Få med deg årets DGR Oslo


DGR har på få år blitt et årlig høydepunkt for mange motorsyklister verden over. Møt mannen som siden 2014 har hatt ansvar for DGR Oslo, René Zografos. Tekst: Anders Eidevik. Foto: René Zografos. The Distninguished Gentleman’s Ride (DGR) har siden oppstarten i Australia i 2012 hatt en forrykende sterk vekt i antall «rides», deltakere og ikke minst penger samlet inn til viktige formål. I 2018 ble DGR arrangert i over 650 byer i 101 land, og i overkant av 120.000 deltakere samlet inn 6,3 millioner dollar til forskning på prostatakreft og menns psykiske helse. I Oslo blir løpet «hostet» av René Zografos, som ellers er fotograf, skribent og låtskriver.

Hvordan kom du selv i kontakt med DGR, René? – Jeg skulle melde meg på andre året løpet gikk i Oslo, men da hadde han som arrangerte trukket seg som «host». Dette fikk jeg vite etter at jeg tok kontakt med DGR i Australia, der hvor det hele startet, samtidig spurte de om jeg ville ta ansvaret for å arrangere løpet i Oslo. Jeg sa ja med en gang fordi saken er viktig, og at miljøet for klassiske motorsykler er helt unikt. DGR er ikke eldre enn at første utgave gikk av stabelen i 2012. Den gang kjørte 2500 velkledde motorsyklister løpet i ikke mindre enn 64 australske byer. Allerede året etter kom DGR til Norge, og René har altså hatt ansvaret i Oslo siden 2014. Hvilke planer har dere for årets DGR Oslo? – I år har vi vært fem mann som har jobbet med løpet, så vi har fått promotert løpet bedre med flyere og deltakelse på messer osv. Vi har også fått vite at TV2 skal dekke årets løp, det samme skal MC-avisa gjøre med en live-streaming fra løpet. I årets løp kjører vi som normalt rundt om i Oslo, og løpet avsluttes på Aker Brygge (bryggetorget) der det blir stands og underholdning, mange unike motorsykler og mye MC-prat. Alle er velkommen dit. Det kan være lurt å være der fra kl. 12:30 og utover, så får du med deg innkjøringen av syklene. – Det som er verdt å merke seg er at DGR er ikke er som andre motorsykkelløp, ikke bare fordi det er klassiske motorsykler med, men at alle som kjører er pyntet med tweedjakker, slips, dress osv. Dette er et gentlemansløp som vekker oppsikt uansett hvor det dukker opp i verden, forteller René. Det legges store planer for årets «ride», med andre ord! Hvilke samarbeidspartnere har DGR Oslo for å kunne få til alt dette? – Vi har knyttet til oss en rekke samarbeidspartnere, som Alf Graarud i Sarpsborg, Bogstad Gård, Bavaria og XL moto. Dette er bare noen av de som er med på å støtte årets DGR. Fullstendig oversikt over samarbeidspartnere er å finne på renezografos.com.

DGR handler om mer enn flotte sykler og kanskje enda flottere folk, det samles også inn penger til forskning på prostatakreft og menns psykiske helse. Kan du fortelle mer om disse to fokusområdene? – Prostatakreft er den nest mest vanlige kreftformen som rammer menn. Dette er en kreftform som man bør være påpasselig på fordi man kan ha hatt kreften lenge i kroppen uten noen merkbare symptomer. Kreftformen er vanligere desto eldre man blir, og menn over 50 bør gå til jevnlige kontroller. Vi har også deltakere som er rammet av kreften. – Nytt fra 2017 var at menns psykiske helse ble en prioritering for løpet, menn har en dårligere psyke enn kvinner og på verdensbasis så er det majoriteten av menn som tar selvmord. Hele tre av fire som velger å avslutte sine liv er menn, det ønsker vi å gjøre noe med, avslutter Zografos. For påmelding, regler og mer informasjon, besøk gentlemansride.com eller ta kontakt med DGR i Oslo. Klikk her for å gå til DGR Oslo sin Facebookside.

Bildegalleri:

#Nyhet

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Desmodromene-nettbanner-apr22_2.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Quad lock.png
Halvarssons_Mcavis_198x198px.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD Banner-mca-mar22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg