Høyevarde fyrhotel er åpent for alle hele juli måned


Høyevarde fyrhotel ligger på Karmøy utenfor Haugesund og er en del av hotelkjeden De Historiske. Hotellet har en fantastisk beliggenhet midt i et herlig kjøretereng. Dette er en sjelden perle – tilgjengelig for alle i juli. Tekst og foto: Ole-Andreas Isdahl. Om du kommer fra nord, sør eller øst spiller nesten ingen rolle, svinger og flotte naturopplevelser er det mer enn nok av. Høyevarde kan faktisk kjøres fra Oslo på en dag om du er av det litt uteholdende slaget. Kjøreterenget nord, sør og øst for Karmåy er variert, svingete og på alle måter herlig. Vi kan spesielt anbefale aksen fra Røldal, ned riksvei 13 langs Suldalsvannet til Sand, Ølen og videre ned til Karmøy. Et helt vanvittig morsomt og vakkert kjøretereng for de som digger svinger. Etter hundrevis eller tusenvis av svinger vil du ankomme Karmøy og Høyevarde. Stedet drives av Finn Lothe, en av de store profilerte personlighetene i restuarant-Norge.

Finn har drevet i restuarantbransjen i mer enn 30 år og vet å håndtere mat, god drikke, mennesker, faget og finesse. Finn skaper nærmest en atmosfære av gjensynsglede, selv om du aldri har møtt ham før. Det er det ikke mange som klarer å bygge så umiddelbare og positive relasjoner – helt spesielt og utrolig hyggelig.

Høyevarde fyrstasjon ble opprettet i år 1700, og har bokstavelig talt vært et viktig fyrtårn i Karmsundet, tidligere kalt Nordvegen. Høyevarde er på ca. 60 mål naturlandskap, og befinner seg som en skjult uberørt skatt inne på Hydros anlegg på Karmøy. Høyevarde har komfortable rom, et spetaktakulert møterom, en herskapelig spisesal, et flott hageanlegg og ikke minst en ubeskrivelig ro. Selve Høyevarde fyr som det står i dag er fra år 1858 og består av en «fyrvokterbolig», «tollstasjon», naust, sjøhus og et vedfyrt bakeri. I 1700 fikk Heinrich Petersen Ysted den kongelig bevilling til å drive fyret på Høyevarde. Inne på området er det en bronsealdergrav fra år 1500 f.kr. Høyevarde er omtalt i engelske historiebøker. Jarlen av Bothwell, dronning Maria Stuarts elsker, ble tatt til fange på Høyevarde etter flukten fra Skottland. Hele Høyevarde er fredet av riksantikvaren og er åpent for gjester i hele juli måned eller på forespørsel for kurs og konferanser gjennom hele året. Fortelleren Finn: I dag er det Norsk Hydro som eier dette stedet som drives av Finn og hans familie. Alle avtaler gjøres med Finn som kjenner stedets historie ut og inn. Finn liker å la gjestene komme i kontakt med historien fra middelalderen gjennom innlevelse og eminent historiefortelling. Alle som kommer hit får oppleve dette, og det i seg selv er verdt reisen.

Når Finn i tillegg utøver sin profesjon som kokk og restuarant-konge, føler du deg helt spesiell – igjen alene verdt en reise. Maten er fantastisk, vakker å se på og byr på et vel av smaksopplevelser som gjør deg både salig og lykkelig.

Høyevarde er et flott turmål for grupper som ønsker å dele opplevelser sammen. Dette er for den eller de som klarer å sette pris på kunnskap, kompetanse, opplevelser og store matopplevelser. Rammene på Høyevarde settes i stor grad av Finn som person, men selvfølgelig også stedets spennende og lange historie. Anbefales på det sterkeste! Klikk her for å se kontaktdetaljer og mer informasjon.

Denne turen ble kjørt med to Yamaha som reisefølge. Les mer om hele turen i MC-avisa nr. 9-2019.

#Nyhet

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Sena hjelmer.png
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD-Banner-mca-jun22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg