A1-tur ble pinsens høydepunkt


Drømmen om stor sykkel starter gjerne med en liten. I Norge er det registrert 27.329 lettmotorsykler pr. 31. mars 2019. A1-sykler er dermed viktig for rekrutteringen av motorsykkelentusiaster i Norge. En entusiast er Ane Lønnum (16) som kjører A1 motorsykkel etter at hun tok lappen på bursdagen 18. juni i fjor sommer. Av: Bjørn Richard Johansen. Pinsen ble avsluttet i går med at hun sammen med sin storebror Erlend Lønnum (18), som kjører KTM 1050 Adventure klasse A2, la ut på en flott rundtur i det fine sommerværet: Kolbotn – Askim – Töcksfors – Bjørkelangen – Fet – Kolbotn.

KTM 125 Duke, som er A1-sykkelen Ane kjører, har et heldigitalt instrumentpanel og smidig sekstrinns girkasse. I alt er det 15 hestekrefter i 125 Duke, og det kan gi en toppfart på 116 kilometer i timen.

– Det viktige er imidlertid fokus på trafikksikkerhet. Det å kjøre trygt, kontrollert og godt er det viktige for meg. Ikke fart, for jeg legger vekt på å følge fartsgrensen og kjøre forsiktig, kan Ane Lønnum fortelle.

KTM 1050 Adventure kan strupes for å kjøre med A2 førerkort, som her er tilfelle på Erlends sykkel. 1050 leveres med traction control og ABS som standard.

– Sammen la vi ut på en rundtur som ble på i alt 26 mil. Kolbotn, Askim, Töcksfors, Bjørkelangen, Fet og tilbake til Kolbotn. Vi kjørte ut i 14-tiden og var tilbake i 19-tiden, og kjørte økter på ca. 45–50 minutter hver og la således inn gode pauser underveis, sier Ane Lønnum.

Ane Lønnum ved Rømskog.

– Vi har jo til og med vært over på svensk side av grensen i dag. Akershus og Østfold har virkelig flotte svingete veier å kjøre på. Og det fortsetter over på svensk side. Vi pleier å kjøre på tur i helgene og fremover blir det nok også noen turer i uken. Endelig er det jo skoleferie, forteller Ane Lønnum med et smil.

– KTM 125 Duke er en hissig lettmotorsykkel med moderne teknologi som ledlys forran og bak. Det er avanserte WP dempere foran og bak. Sykkelen var helt perfekt i dag. Det var en flott rute, sier Ane Lønnum, som også er fornøyd med at lettmotorsykkelen bruker lite drivstoff.

– Det ble en virkelig flott tur i dag, avslutter hun.

Rundturen.

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Nyhetsarkiv:

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif
OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20_okt.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.