Minitest av Drizzel boots fra Lindstrands


Av: Tore Husby. Den viktigste oppgaven til MC-støvler er å beskytte føtter og ankler – og gjerne også legger – ved velt. Dernest er oppgaven å holde føttene varme og tørre, dessuten å være utformet slik at de ikke hindrer bruk av bremse- og girpedalen. Om man i tillegg kan gå i det minste kortere rusleturer med dem, og at de ser bra ut, så er lista temmelig komplett. I serien «MC-tøy man kan bruke også når sykkelen er parkert» testet jeg noen dager Drizzel boots. Disse kommer i svart og gult skinn, og jeg valgte den sprekeste fargen, bare for moro skyld. Det skulle vise seg å også være den fargen som lettest fikk merker etter girpedalen. Det første jeg bemerket var at lissene er satt på slik at man trer lissene fra utsiden av lissehullene og inn. Det synes jeg ikke noe om – jeg mener at det er lettere å slippe opp lissene når en skal ha støvlene på om lisse tres fra innsiden av lissehullet og ut. Dette var fikset på fem minutter og når jeg deretter tar støvlene på, kjennes de omtrent som et par solide fjellstøvler. Det er også en reim som festes med borrelås øverst på støvelen. Denne kan også sikre mot løse lisser. Støvlene gir skikkelig god beskyttelse av føtter og ankler, konstaterte jeg umiddelbart. Like klart var det at disse støvlene må gås inn. Det er stålinnlegg i sålen, så de føltes litt slalomstøvel-aktige med en gang. Jeg startert derfor med å spasere et par turer på sju–åtte kilometer, før jeg i det hele tatt prøvde dem på motorsykkelen. Både såler og overlær er stive, men ikke verre enn at når varmen kommer i læret, så går det fint å gå med disse støvlene. Viktigere er det at man får en god sikkerhetsfølelse, og dette er støvler jeg ville tatt sjansen på en velt med! Mange vet ikke at alle disse småknoklene i føttene kan stelle til utrolig mye elendighet i måneder og år om man blir skadet. Solide støvler er derfor en smart investering – og disse er slett ikke dyre heller. Bruksanvisningen sier at man bør sette læret inn med vanntett silikon før bruk. Jeg testet støvlene over to hele dager i Portugal, og min konklusjon er at Drizzel Boots er skikkelig solide saker, som også gir en høy grad av sikkerhet. Ikke er prisen så gæærn heller!

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.