Yamaha presenterer sin YZ-serie for 2020


Pressemelding fra Yamaha Motor Europa: Velkommen til VictorYZone Yamaha Off Road-konkurransesykler tilbyr den aller nyeste teknologien sammen med ytelsesforbedrende utforming som gjør alle motocross-førere i stand til å yte mer og utnytte sitt virkelige potensial. Å kjøre en Yamaha er å være ett med maskinen din, og dette gjør at alle YZ-eiere kan gå inn i victoryZone og komme øverst på seierspallen. Yamaha er mer opptatt enn noen gang av førere i alle aldre og evner, og 2020-serien er selskapets mest omfattende serie av avanserte motocross-sykler. De enestående YZ65 og YZ85 ble introdusert for modellåret 2019, og har etablert seg grundig som ledere i det viktige MX-ungdomsmiljøet. Med den vinnende ytelsen og klasseledende levetiden tilbyr disse høyteknologiske totakterne morgendagens mestere muligheten til å vise vinnerevnene sine tidlig før de går videre til YZ125. Etter å ha vunnet EM og VM for 125 cc motorsykler i 2018 har denne enestående konkurransesykkelen vist seg å være den ledende modellen i klassen, og regnes som det ideelle trinnet mellom ungdoms- og voksen-MX. YZ250F ble fullstendig nydesignet for 2019-sesongen og regnes uten tvil som en av de beste maskinene i fabrikklassen MX2. Siden lanseringen har denne avanserte racingsykkelen vist seg å være en av de mest konkurransedyktige maskinene i klassen på internasjonalt, nasjonalt og lokalt nivå.

Med den helt nye motoren og chassiset gir YZ450F førere muligheten til å oppleve den ultimate ytelsen og den mest avanserte teknologien. Etter å ha vunnet mange MXGP- og MX1-mesterskap - i tillegg til å ha hjulpet det franske landslaget til en rekke MXoN-seire de siste årene - er YZ450F etablert som en hovedkandidat i denne prestisjefylte klassen. Den bemerkelsesverdige YZ250, selskapets legendariske totakter som er elsket av motocross-førere over hele verden, slår følge med disse to vinnende firetakterne i voksenserien for 2020. Med den rå kraften, den ultralette håndteringen og den mekaniske enkelheten kombinerer YZ250 spennende ytelse med et stort racevinnerpotensial. Fra YZ65 til den helt nye YZ450F tilbyr Yamaha dagens MX-førere det ultimate valget av maskiner med høy ytelse, hver av dem bygget for å ta føreren til topps. Sammen med bLU cRU-programmet som er utviklet for å fostre og støtte morgendagens stjerner, viser Yamaha sitt absolutte engasjement i motocross-miljøet. bLU cRU Masterclass - utvikler fremtidige talenter: For å utvikle og oppmuntre nye talenter utvidet Yamaha nylig bLU cRU-programmet til å omfatte alle de tre ungdomsklassene. I 2019 bLU cRU Cup, som er åpen for ungdommer i Europa som kjører YZ65, YZ85 og YZ125, kjører de 40 beste førerne i hver kategori i 2019 Monster Energy FIM Motocross of Nations i Assen. De tre beste førerne pluss to «wildcard» i hver klasse fra MXoN-arrangementet vil bli invitert av Yamaha til å delta i den eksklusive bLU cRU Masterclass, der de deltar på en tre dagers treningsleir under oppsyn av et team av bLU cRU-ambassadører, inkludert Yamaha MX-racingsuperstjerner. Yamaha-juryen velger deretter tre heldige førere som får offisiell fabrikkstøtte i EM. bLU cRU-programmet gir alle førere muligheten til å gjøre drømmene sine til virkelighet, og når tiden er inne til å gå videre til voksenklassene, tilbyr Yamaha nok en gang det ultimate utvalget av MX-modeller.

Helt nye YZ450F: Gå for seier: For modellåret 2020 leveres den helt nye YZ450F med mindre vekt, mer effekt og skarpere håndtering, noe som gjør den til den mest konkurransedyktige 450 cc-modellen som Yamaha noen gang har produsert. For å skape en motocross-sykkel som kan konkurrere og vinne på alle nivåer mot den tøffeste motstanden, har Yamahas ingeniører analysert hver eneste komponent og gjort en rekke store og mindre forbedringer der det er mulig. Som et resultat av denne intensive del-for-del-analysen har hele motorsykkelen vært gjenstand for en omfattende nydesign, og ingeniørteamet har greid å oppnå betydelige vektbesparelser sammen med effektøkning og forbedret håndteringsytelse for 2020 YZ450F. Kraftigere og mer kompakt ny motor på 450 cc: YZ450F-motoren er allerede kjent for sin enorme utgangseffekt, og den har blitt grundig nydesignet for 2020 for å gi bedre og mer kontrollerbar ytelse. Den nye motoren er betydelig mer kompakt og lettere, og den reviderte konfigurasjonen forsterker sykkelens utforming med sentralisert vekt for å gjøre den til en av de mest letthåndterlige motocross-maskinene i åpen klasse. Den kompakte nye motoren på 450 cc har et reversert topplokk med høy kompresjon i tillegg til et slitesterkt smidd stempel og aggressive kamprofiler, og den er utformet for å gi den beste balansen mellom racevinnende ytelse og full kontroll. Helt ny, bakoverlent sylinder: En av de viktigste motorforbedringene for 2020 er den nye bakoverlente sylinderen som er både lettere og mer kompakt. Fordi denne nyskapende designen er plassert nærmere midten av sykkelen, bidrar den til å oppnå en idealisert vektsentralisering, og dette bidrar enormt til de dynamiske håndteringsegenskapene til YZ450F. Den nye bakoverlente sylinderen er utstyrt med et stempel i boksbroutførelse med høy kompresjon, og sammen med det høyeffektive reverserte topplokket med det lange og rette inntaket gir denne bransjeledende utformingen en fin balanse mellom ytelse i 450-klassen kombinert med eksepsjonell kontroll.

Yamaha Power Tuner: Yamaha YZ450F var den første motocross-sykkelen med innebygd nettilkobling, som muliggjør ekstern trådløs finjustering ved hjelp av en smarttelefon, og 2020-modellen fortsetter å lede an i feltet når det gjelder digital teknologi. Ved å laste ned den gratis Power Tuner-appen for IOS- eller Android-enheter kan YZ450F-førere eller -mekanikere enkelt justere bensin/luft-blandingen og tenningstiden for å stille inn sykkelen for forskjellige baner og endrede kjøreforhold. Denne funksjonen gjør YZ450F 2020 til den mest tilpasningsdyktige motocross-maskinen som kan finjusteres umiddelbart på sidelinjen, slik at føreren kan takle en lang rekke overflater og værforhold. I tillegg til funksjonen for nyinnstilling av motoren kan Power Tuner-appen også registrere racinglogginformasjon og overvåke en rekke data, inkludert systemdiagnose, motorbrukstid med mer, noe som gjør den til en uunnværlig del av alle føreres verktøysett. Styremontert justerbar innstillingsbryter: Etter førprogrammering av 2020 YZ450F med Power Tuner i paddocken er det en styremontert innstillingsbryter som gjør det mulig for føreren å velge innstilling etter eget ønske. Med denne enkle justeringen i fart kan du raskt stille inn endringer i forhold til endrede bane- eller værforhold, fra en superaggressiv innstilling for raske, tørre baner til en mer brukervennlig innstilling på gjørmete overflater. Kompakt elektrisk startmotor: Den nye 450-motoren er utstyrt med en kompakt og lett elektrisk starter med praktisk trykknapp som sparer verdifulle sekunder ved restart under press under et løp. YZ450F 2020 drives av et firecellers litiumionbatteri med høy kapasitet, som holder vekten på et minimum.

Startstyringssystem: Startstyringssystemet (LCS - Launch Control System) til YZ450F optimaliserer motorens utgangseffekt og kjøreegenskaper i løpet av de første sekundene av løpet etter at porten går ned. Ved å bidra til å overføre kraft mer effektivt gir LCS bedre kontroll og bedre trekkraft utenfor linjen, noe som øker førerens holeshot-vinnende ytelse og gir en virkelig fordel i den livsviktige jakten på å komme først. Avansert drivstoffinnsprøytningssystem: Den kompakte nye motoren er utstyrt med et svært avansert Mikuni® drivstoffinnsprøytningssystem med et lett og ultrakompakt 44 mm gasspjeld. Dette avanserte innsprøytningssystemet som leverer bensin/luft-blandingen via et langt og rett, fremovervendt inntak, drar nytte av en elektrisk høytrykkspumpe som sikrer optimal forstøvning for utmerket kjøreytelse under en lang rekke kjøreforhold. Høyeffektive vinklede radiatorer: For å sikre at den nye, kraftigere motoren går effektivt under alle forhold, har Yamahas ingeniører utviklet forbedrede radiatorer som er vinklet for å vende direkte mot den innkommende luften. Ved å opprettholde en jevn luftstrøm gir denne vinklede radiatorutformingen mer effektiv motorkjøling for vinnende ytelse. Robust 5-trinns girkasse: Den robuste 5-trinns girkassen i YZ450F er bygd for å håndtere selv den mest aggressive venstrefoten. De spesialutviklede girene har et stort overflateareal som sprer belastningen, og sammen med en oppdatert clutch gir dette høy holdbarhet, mens girtrommelen og girvelgerne er utformet for å gi bedre følelse og kortere slaglengde ved girskift.

Strømlinjeformet eksos med sentralisert vekt: En nøkkelegenskap ved YZ450F er utformingen med sentralisert vekt, hvor hovedkomponentene er plassert så nærme sykkelens tyngdepunkt som mulig. Et eksempel på dette er det strømlinjeformede eksosrøret som snor seg rundt sylinderen, og denne utformingen gjør det også mulig å montere en lydpotte som er montert lenger frem og nærmere midten av sykkelen. Sammen med den nye bakoverlente sylinderen sentraliserer dette vekten, noe som bidrar vesentlig til å oppnå lett og dynamisk håndteringsytelse. Lettere aluminiumsramme for bedre håndtering: YZ450F anses allerede som en av de lettest håndterbare syklene i åpen klasse, og for 2020 har den kompakte aluminiumsrammen blitt nøye omformet for å passe til den nye, kraftigere motoren. For å redusere vekten og fininnstille sykkelens instinktive håndteringsytelse har den nye bilaterale rammen tynnere hovedbjelker sammen med tykkere nedadgående rør og nye motorfester. Disse betydelige endringene - sammen med utformingen med sentralisert vekt og den klasseledende fjæringen - bidrar til å gi enda skarpere håndtering for reduserte rundetider. Slankt karosseri og sete: YZ450Fs kompakte bensintank og radiatordeksler, i tillegg til det slanke setet, forbedrer ikke bare førerens mobilitet og gir et effektivt knegrep, de understreker også sykkelens følelse og inntrykk av letthet og manøvrerbarhet for å gi føreren en psykologisk fordel selv før løpet starter. Ved å gjøre føreren i stand til å flytte kroppsvekten raskt og enkelt bidrar den ergonomiske utformingen til å forbedre kontrollevnen og redusere tretthet.

Bransjeledende fjæringssystemer: YZ450F er utstyrt med fullt justerbar spiralfjæret KYB®-gaffel som anses som det beste innen offroad-fjæringsutforming. Med hastighetssensitiv demping som gir den idealiserte balansen mellom håndtering og absorbering av humper, gir denne enestående forgaffelen best ytelse i klassen. Den fullstendig justerbare bakenden av lenkearmtypen har en spesialtilpasset KYB®-støtdemper som gir høy trekkraft sammen med jevn fjæring ved lave og høye hastigheter, noe som gir eksepsjonell håndtering under en rekke baneforhold. Lette felger: Hjulene, med blå anodiserte felger i fabrikksykkelstil, har blitt raffinert ved hjelp av datamaskinassistert utforming for å lage en lettere design for lavere uavfjæret vekt, samtidig som de opprettholder sin berømte slitestyrke. Forbedrede bremser: En stivere frontkaliper med et aggressivt klossmateriale fungerer med den 270 mm bremseskiven foran for enestående bremseytelse, mens en ny lett bakkaliper og ny bremseskive bak reduserer uavfjæret vekt.

Tekniske høydepunkter for YZ450F:

 • Ultrakompakt ny motor på 450 cc, økt kraft med total kontroll

 • Lettere og mer kompakt bakoverlent sylinder

 • Utforming med sentralisert vekt

 • Yamaha Power Tuner for øyeblikkelig justering på sidelinjen via en smarttelefon

 • Styrebryter for enkelt justerbar innstilling

 • Kompakt elektrisk starter med ultralett batteri

 • Startstyringssystem (LCS) optimaliserer motoreffekten for raskere oppstart

 • Avansert drivstoffinnsprøytningssystem for optimal effekt

 • Vinklede radiatorer sikrer effektiv motorkjøling

 • Robust girkasse og clutch for positiv giring

 • Kompakt, strømlinjeformet eksos med sentralisert vekt

 • Foranmontert lyddemper

 • Lettere, bilateral aluminiumsramme gir bedre håndtering

 • Slankt karosseri og sete for optimal ergonomi

 • Klasseledende, hastighetssensitivt KYB®-fjæringssystem foran av spiralfjærtypen

 • Bakfjæring av lenkearmtypen med spesialtilpasset KYB®-støtdemper

 • Lette hjul med blå felger

 • 270 mm bremseskive foran med forbedret, aggressivt klossmateriale

 • Ny bremseskive bak og mer kompakt kaliper

 • Justerbar gummimontert styreklemme med fire posisjoner

 • Integrert grafikk gir bedre holdbarhet

 • Konisk styre av aluminium med clutchstang med hurtigjustering

 • Bredere og lettere fothvilere

YZ250F: Fininnstill, konkurrer, vinn: Etter den fullstendige ombyggingen for 2019 viser YZ250F seg å være en av de mest konkurransedyktige 250 cc firetakterne, med Dylan Ferrandis som vant AMA Supercross West Championship. I MX2-VM 2019 er Yamaha YZ250F-førerne Jago Geerts og Ben Watson blant hovedutfordrerne, og på lokalt og nasjonalt nivå fortsetter YZ250F å imponere. Med elektrisk start og en 250 cc, væskekjølt, firetakts motor i en bilateral rørramme i aluminium, i tillegg til at den fjæres av en bransjeledende KYB-fjærgaffel og KYB-støtdemper bak, gir YZ250F den ultimate balansen mellom racevinnende ytelse, kjørbarhet og komfort. Den har også fortsatt Yamahas avanserte racingteknologi, inkludert justerbare motorinnstillinger med to modi og trådløs tilkobling for Yamaha Power Tuner App.

Tekniske høydepunkter for YZ250F:

 • DOHC 50 cc væskekjølt firetaktsmotor

 • Reversert topplokk med høyeffektivt, rett luftinnsug

 • Power Tuner smarttelefonapp for fininnstilling på banen

 • Justerbare motorinnstillinger med 2 posisjoner

 • Lett elektrisk startmotor med litium-ionbatteri

 • Slankt og kompakt karosseri og sete

 • Sterk bilateral rørramme i aluminium

 • Klasseledende KYB®-forgaffel med spiralfjær med hastighetssensitiv demping

 • Bakfjæring av lenkearmtypen med lett KYB®-støtdemper bak

 • Kraftig clutch med lettere følelse ved spaken

 • Høyeffektiv vinklet radiatorutforming

Andre modeller i Off Road-serien for 2020: Yamahas 2020-serie er utviklet for å gi alle muligheten til å nyte spenningen ved fritidskjøring og offroadracing, uansett alder eller erfaringsnivå. I tillegg til MX-ungdomssyklene YZ65, YZ85 og YZ125 og voksenracersyklene YZ250F, YZ450F og YZ250 inkluderer Off Road-serien for 2020 også barnesyklene PW og TTR. PW- og TTR-modellene er beregnet på yngre førere fra 4 år og oppover, og er den ideelle måten å komme seg på to hjul på, og mange av dagens mestere begynte med en av disse brukervennlige modellene. Farger for 2020: YZ450F: Racing Blue med ny grafikk YZ250F: Racing Blue med ny grafikk YZ250: Racing Blue med ny grafikk YZ125: Racing Blue med ny grafikk YZ85LW: Racing Blue med ny grafikk YZ65: Racing Blue med ny grafikk TT-R125LWE/110E/50E: Racing Blue med ny grafikk PW50: Racing Blue med ny grafikk Modellpriser og tilgjengelighet for 2020: YZ250F vil være tilgjengelig fra juli 2019. YZ450F vil være tilgjengelig fra august 2019.

GYTR-racedelesett: Yamaha produserer en serie dedikerte GYTR-sett (Genuine Yamaha Technology Racing) med høy ytelse som er spesielt utformet for YZF-modellene med fire og to takter. Individuelle GYTR-ytelsesdeler er tilgjengelige for YZ450F og YZ250F, mens førere av YZ125 kan bestille et dedikert GYTR YZ125-sett for sykkelen, som inneholder alle nødvendige deler for optimal ytelse. Både 125-europamesteren fra 2018, Thibault Benistant, og 125-verdensmesteren i 2018, Bailey Malkiewicz, vant titlene deres ved hjelp av GYTR-sett på YZ125-motocross-syklene sine, noe som understreker den høye ytelsen og holdbarheten til disse spesiallagde komponentene. For 2019 vil YZ65- og YZ85-førere ha muligheten til å også bestille et GYTR-sett med høy ytelse og få enda høyere vinnerytelse. YZ65-settet med høy ytelse har et nytt topplokk, eksossystem, CDI-enhet, Reed-ventil, radiatorslange og -lokk og en håndbok, mens YZ85-settet med høy ytelse inkluderer et nytt topplokk, sylinder med åpninger, eksossystem, CDI-enhet, Reed-ventil, radiatorslange og -lokk, Vforce-Reed-ventiler, nålesett og en håndbok. Begge disse GYTR-settene med høy ytelse øker effekten og dreiemomentet ved høy turtall kraftig,med sterkere egenskaper ved høye turtall, samtidig som de opprettholder Yamahas høye pålitelighet og holdbarhet. Du kan gå til www.yamaha-motor.eu for mer informasjon Yamaha tilbyr også et bredt utvalg av individuelle ytelsesdeler, blant annet slip-on-lyddempere, eksosrør, Billet-clutcher, hjul med mer.

Nytt MX-kjøreutstyr for 2020: Yamaha har utviklet en ny serie med blått / svart / lysende grønt MX-kjøreutstyr som vil være tilgjengelig f.o.m. juli 2019. Den nye linjen inkluderer gensere, bukser, hansker, termovester og capser, samt kroppsbeskyttelse for voksne og barn samt også Enduro-hansker. Test YZ-modellene for 2020 på MX Pro Tour: Yamaha vil nok en gang besøke forskjellige baner rundt om i Europa i løpet av 2019 der kunder vil kunne teste, føle og skaffe seg kunnskap om YZF- og YZ-serien for 2020, i tillegg til å finne ut mer om originalt Yamaha-tilbehør og GYTR-produkter for høy ytelse. Informasjon om dato og sted vil bli lagt ut på Yamahas nasjonale nettsteder i juni 2019. Fullstendig informasjon på www.yamaha-motor.eu

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg