Tøff VM-start for Sondre i Italia


Pressemelding:

Med litt rusk i maskineriet i form av en forkjølelse, måtte Sondre «Gekko» Haga ta frem krefter fra reservetanken da han i helgen stilte til start i utendørs-VM i Trial, i naturskjønne Pietramurata i Italia. Første VM-runde skulle vise seg å bli en våt prøvelse under lørdagens kvalifikasjon, der søkkvåte seksjoner og flomlys satte selv garvede verdensmestere på en prøvelse. Her gjorde Sondre en anstendig jobb og endte til slutt som kval 9, dette til tross for at godfølelsen nok manglet noe.

Søndagens finale ble som forventet enn tøff dag på jobben for 20-åringen, men han fikk vist og ikke minst bevist for seg selv at vinterens hardtrening har gitt store resultater. Selv sier han at det ble et godt resultat på en dårlig dag, noe vi kan si oss enige i med tanke på at han endte på en fin plass nummer 11 i årets første runde av utendørs-VM.

Det faktum at han på runde 2 på søndagens finale gjorde en meget bedre prestasjon og hentet inn mange prikker, gjorde at han avsluttet løpet med en kjempe boost som han vet å verdsette inn mot neste løp der Sondre allerede er i gang med neste rundes forberedelser, der Japan står for tur. Og selv om det ble en tøff start vet vi nå ihvertfall at ung gutten fra Rogaland er i det selskapet han skal være i, blant de beste utøverne, i de vanskeligste seksjonene og med de største utfordringene en trialfører kan få servert, i kampen om en VM-tittel.

Resultater VM Trial 2 - Italia: 1 Matteo Grattarola-ITA 2 Jack Peace-GBR 3 Toby Martyn-GBR 4 Luca Petrella-ITA 5 Gabriel Marcelli-ESP 6 Alexandre Ferrer-FRA 7 Aniol Gelabert-ESP 8 Francesc Moret Clota-ESP 9 Håkon Pedersen-NOR 10 Sergio Piardi-ITA 11 Sondre Haga-NOR Fakta: Sesongen 2019 kjører Sondre G. Haga for fabrikksteamet til TRS Motorcycles, der legenden Adam Raga er førstefører og god mentor. 2018-sesongen til Sondre endte men en totalplassering som nummer 12, noe han i år har seriøse planer å forbedre kraftig. Målet er å kjøre i GP klassen neste år, noe som krever en målbevisst hardtarbeidende ung mann fra Norge. VM går over 7 runder og avsluttes i Spania i september. 25-26 Mai – Italia 07-09 Juni – Japan 22-23 Juni – Nederland 29-30 Juni – Belgia 13-14 Juli – Portugal 20-21 Juli – Frankrike 21-22 September – Spania

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg