A bikers best friend – enkel og genial touring


Min beste touring-venn rommer akkurat passe med bagasje, er rimelig å anskaffe, påvirker kjøreegenskapene lite og er svært praktisk i bruk. Hils på en 42-liters bag fra Jofama! Tekst og foto: Ole-Andreas Isdahl. Sesongen er godt i gang, og de fleste har begynt å kose seg på sykkelen. Touringsesongen er imidlertid i sin tidlige fase. For å gjøre denne så fin som mulig, deler jeg gjerne litt av min kunnskap og erfaring om produkter og knep for å gjøre turen så bra som mulig.

Under tester blir det ofte kjørt langt og lenge, og disse kan ofte omfatte reiser som går over flere dager og derfor krever plass til bagasje. Jeg er personlig ikke så glad i sidevesker siden disse ofte er store og brede og derfor kan påvirke sykkelens kjøreegenskaper. Toppbokser kan for eksempel skape turbulens dersom de brukes med bare en person på sykkelen. Sitter det to personer på sykkelen, er dette ofte et mindre problem.

Jeg har imidlertid funnet frem til en genial sak fra Jofama som rommer 42 liter, noe som er nok til å betjene behovene dine på en tre–fire dagers tur. Denne pakkebaggen er blitt brukt på mange forskjellige sykler, og jeg har ennå ikke funnet noen som den ikke passer på!

Baggen kan enkelt brukes som en veske, og den kommer med vanntette innerposer som du kan pakke klær og sko i.

Regntøy rulles sammen og festes i de utenpåliggende lastestrikkene slik at det er lett tilgjengelig når du trenger det. Lokket på pakkebaggen har også en lomme med borrelås hvor du kan oppbevare lommebok og annet knask som du må ha lett tilgengelig.

Pakkebaggen er lett å feste med remmene som medfølger, og den er like enkel å ta av dersom du ønsker å ta den med inn for natten. Stoffet er også lett å vaske dersom du ender opp i regnvær.

Festeremmene (4) legges rett og slett i kryss under bakskjermen, strammes til og sitter dermed som ei kule. Du merker ikke noe til baggen under kjøring fordi den ligger lavt og rett bak ryggen din.

Her er pakkebaggen festet på en GS 1250, hvor den satt akkurat like godt som på noen annen sykkel. Pakkebaggen fås hos forhandlere som leverer produkter fra Jofama, Lindstrands og Halvarssons og koster i underkant av tusen kroner. Rimelig, praktisk og genialt, rett og slett. God tur!

#Nyhet

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Desmodromene-nettbanner-apr22_2.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Quad lock.png
Halvarssons_Mcavis_198x198px.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD Banner-mca-mar22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg