«Rjukan Motorklub» fyller hundre år!

14.05.2019

 

Referat fra stiftelsesmøte den 2. november, 1919: «En del motorcyklister her paa Rjukan kom for nogen tid siden sammen i den hensigt at stifte en motorklub. Det blev i den anledning nedsat en lovkomite bestaaende av Dr. Shepherd, Ingeniør Gjestland, ingeniør Wefring, Christian Larsen og G. Bækkevold…»

 

Tekst: Tore Huseby

 

Slik startet historien om «en av landets eldste MC-klubber», som de beskjedent kaller seg. Videre i referatet nevnes de viktigste grunnene til stiftelsen av det som i dag heter Rjukan MC-klubb slikt som hensynsfull adferd i trafikken, billige deler, opplysningsvirksomhet overfor publikum som ikke kjørte motorsykkel, bedre veier og god kontakt med motorsportens verden.

Interessant er også medlemskravet: «… enhver uberygtet indehaver av certifikat for bil eller motorsykkel i Rjukan og omegn.»

Det må man si var et rimelig krav.
 

Jubileumstreff!
I anledning av denne celebre hundreårsfeiringen vil klubben invitere dagens motorsyklister til fest! Det blir derfor avholdt MC-treff, og ryktene sier at dette blir fine greier. Landets eldste MC-klubb legger denne festen – eller treffet om du vil – til Tinnsjø Kro og Camping, en idyll i nordenden av Tinnsjøen. Treffet starter allerede torsdag 30. mai og går for seg hele fire dager til ende, med avslutning 2. juni. Det er musikk hver kveld, alle rettigheter og full matservering hele helga. Det blir også arrangert fellesturer, både med og uten motorsykkel. Til hjelp for transporten uten motorsykkel blir det togtur til Rjukan sentrum, som ligger et par mil vest for treffplassen.

Ta deg en tur da vel!
Vi tror vi kan garantere at et besøk hit vil vise en hundreåring som fortsatt er vital, spennende og interessant både for naturelskere, kulturfantaster, hobbyhistorikere, fritidselskere, fjellvandrere og sist, men ikke minst: Motorsyklister! I dette nærområdet finner du både landets tredje dypeste innsjø (460 meter dyp) og vakre Gaustatoppen med sine majestetiske 1883 meter over havet. Rjukan betyr for øvrig «fossen som ryker», noe man selv kan se stemmer om sommeren, når kraftverket slipper ut vann i det gamle løpet til glede for turistene.

Vi anbefaler at du svinger innom i det minste en av dagene – Rjukan og omegn har mye å by på, også når det ikke er treff! Mer informasjon finner du her:

Klikk her for å gå til Rjukan MC Klubb sin Facebookside.

 

Bildegalleri med bildetekster:

 

Please reload

Flere nettnyheter:

Please reload

Nyhetsarkiv:

Please reload

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif
OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20_okt.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.