Woman Riders World Relay!


Å koble sammen verdens motorsykkeljenter i en felles organisasjon, er ingen enkel sak. Men noen har gjort det! Hayley Bel fra England startet moroa. Hun var trøtt av at motorsykkel bare skulle være «a mans world» med hensyn til kravet til mannsmot, størrelsen på syklene, utstyret og alt annet som hører tohjulsverdenen til.

Av Tore Huseby.

Hayley Bel mente at det måtte da være mulig for produsenter av sykler og tilbehør til å i større grad ta hensyn til damene? Måten å få til dette var å vise at mange damer kjører motorsykkel, ved å lage en verdensomspennende årlig stafett, som går i mange land i hele verden. Treffpunktet Sverige/Norge: Vi møtte årets deltakere på gamle Svinesundbrua, der en stor gruppe samme dag hadde kjørt i fra Borås i Sverige. Der møtte de en annen stor gruppe med norske damer, som fører stafettpinnen videre rundt i Sør-Norge i tre dager, før den igjen returnerer til Sverige og videre mot Finland, der andre finske kvinnelige bikere overtar stafettpinnen. Godt oppmøte: Fra å være fire sykler på den digre plassen, kom det snart omtrent 130 sykler til. Deltakerne fylte dermed godt opp plassen foran tollstasjonen på svensk side av den gamle Svinesundbrua. Nå kjører ikke alle hele strekningen de fire dagene de er i Norge, men ca. 1000 påmeldte kobler seg av og på etter eget forgodtbefinnende, tid og lyst. I hele verden er det i skrivende stund mer enn sytten tusen damer fra over åtti land som deltar, og stadig flere kommer til.

Stafettpinneoverleveringen: Emilija Kostovska fra Norge tok imot stafettpinnen i fra Berit Falk, som representerte svenskene i dag, selv om hun opprinnelig er norsk. Presis klokka 16.30 dro svenskene hjem hvert til sitt, mens de omtrent åtti norske motorsyklistene trillet videre i stram orden innover til Tyrigrava, som bare var et delmål for dagen. Endelig ro fikk ikke gjengen før rundt midnatt, og da ville være kommet til Kristiansand. Ruta videre i Norge vil gå til Bergen, Ålesund , Åndalsnes, Dombås, Lillehammer, Elverum, Tørberget og derfra over til midt-Sverige. Kuriosa: En dame fra Australia som heter Colette Tindal Edeling hadde deltatt på hele runden fra starten i Skottland, og regnet med å avslutte i Hellas på den nittiniende kjøredagen! Da vil løpet ha gått gjennom trettiseks land. Landene er: Irland, Frankrike, Spania,Portugal, Andorra, Italia, Slovenia, Kroatia, Bosnia & Herzegovina, Montenegro, Albania, Nord-Makedonia, Serbia, Ungarn, Slovakia, Polen,Tsjekkia, Østerrike, Lichentstein, Sveits, Tyskland, Luxemburg, Belgia, Nederland, Danmark, Sverige, Norge, Finland, Estland, Latvia, Litauen, Hviterussland, Ukraina, Romania, Bulgaria og Hellas. Og er ikke Colette fornøyd da, så står jo snart sommerferien for døra…

Bildegalleri med bildetekst:

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
Duell-nett-banner-198x300-mai21.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Triumph jun21.jpg