Lars og veien til førerkortet – teorikurset


Lars Helgerud fra Notodden har som mange unge mennesker alltid hatt lyst til å ta førerkort for motorsykkel. Lars har aldri før sittet på en motorsykkel og har absolutt ingen erfaring på to hjul. Følg hans vei til tilværelsen som motorsyklist her på MCavisa.no! Tekst og foto: Ole-Andreas Isdahl Følg med på teorikurset – da går første kjøretime mye bedre! Kjedelig, tenker du kanskje, men dette er noe du må gjennom. Følger du med, er det mange nyttige tips du får bruk for allerede i første kjøretime.

Lars foteller fra teorikurset: «Det var helt fullt i lokalene til Svein Svendsen på Carl Berner plass i Oslo en tirsdag kveld i starten av april. Det er tydeligvis ikke bare jeg som hadde planer om å fullføre førerkortet før sommeren, for her var det nemlig helt fullt. Dette er noe alle må gjennom før moroa med øvelseskjøring og kjøretimer kan starte. Kurset starter med informasjon om hele førerkort-løpet. Jeg visste for eksempel ikke at man må søke på Statens Vegvesen om å ta lappen (spesielt viktig for de med nedsatt syn som må vise til en synstest), eller at man burde ta teorien så kjapt som mulig for å kunne melde seg opp til oppkjøring før det fylles opp. Gjør du dette for sent, er det kanskje ikke ledige timer før helt på slutten av sommeren. Det hadde vært trist.

Kjørelærer Bjørn Nessjøen holdt selv kurset denne tirsdagen. Sammen går vi gjennom forberedelser til teoriprøven samt når og hvor den avholdes. Alt informasjon oppleves som nyttig og veldig kjekt å vite, og i tillegg var veldig ålreit å få muligheten til å lære av andre som allerede hadde tatt teoriprøven. Viktigste lærdommen jeg tok med meg, var å få gjennomført teoriprøven så kjapt som mulig! Vi gikk også gjennom hvordan selve oppkjøringen er bygd opp, og her lønner det seg å følge med når kjørelæreren tegner på tavla. Allerede dagen etter fikk jeg prøvd meg på en av øvelsene. Hadde jeg fulgt med bedre, hadde jeg kanskje klart øvelsen bedre. Det var nemlig ikke så lett.

Sikkerhet er også et tema som blir grundig gjennomgått. Vi diskuterte i grupper hva som gjør en kjøretur utrygg og hva som gjør en kjøretur tryggere. Kjørelæreren loser oss trygt gjennom og supplerer med vanskelig spørsmål som det ikke var så innmari enkelt å svare på. På slutten fikk vi mulighet for å melde seg opp til kjøretime, så det kan være smart å ha sett på kalenderen og ha sett seg ut dager som passer. Jeg fikk time allerede dagen etter.»

Følg Lars Helgerud på hans videre ferd til motorsykkel-førerkortet her på MCavisa.no. I neste artikkel skal vi høre mer om den første kjøretimen.

Klikk her for å se flere artikler fra denne serien.

#Nyhet

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Desmodromene-nettbanner-apr22_2.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Quad lock.png
Halvarssons_Mcavis_198x198px.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD Banner-mca-mar22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg